logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Paul Garner band Jazzpodium DJS Dordrecht'
12apr 2013

Paul Garner band Jazzpodium DJS Dordrecht

Vrijdag 12 april 2013 vanaf 22:30 uur.

De Paul Garner band is een origineel progressief gitaar en orgel blues trio. Zij leggen een kernachtig funky blues klanktapijt neer onder Pauls originele cliché vrije blues songs. Deze band heeft de muzikale kwaliteit en originaliteit om de blues verder te brengen zonder afbreuk aan de roots te doen.

Zij speelden al voor Jools Holland, met Ian Siegal & Matt Schofield op de Franse zomerfestival, tourden door Japan en Australië en komen op 12 april 2013 ons verrassen op Jazzpodium DJS

Paul groeide op in Nieuw Zeeland waar hij ruim de kans en de tijd kreeg om zijn indrukwekkende vaardigheden op de gitaar te ontwikkelen en een stijl die geworteld ligt in de muziek waar hij mee opgroeide. Na zijn verhuizing naar Londen werd hij voor veel blues optredens de favoriete  gitarist in de hoofdstad door zijn buitengewone vaardigheid gevoel en klank.

‘Je kunt niet om de kracht van Paul als muzikant heen, en dan heb ik het niet alleen over zijn gitaarspel. De man bezit een van de geweldigste stemmen die ik ooit heb gehoord op CD dit jaar. In een aantal songs deed hij me zelfs denken aan Jamie Cullum, de miljoenen verkopende artiest die persoonlijk verantwoordelijk is voor de wedergeboorte van de jazz in Groot Brittannië ‘ ( Bobtje Blues reviews, België)

De band bestaat uit:

  • Paul Garner: gitaar and vocals
  • Claudio Corona: keyboards
  • Jason Ribeiro: drums

Hoogtepunten uit hun carrière:

  • Opening voor Jools Holland voor meer dan 2000 mensen tijdens het Rhythm On The Tames evenement  in Londen
  • Landelijke optredens op tv en radio optredens in Australië en Nieuw Zeeland en uitzending op BBC2 radio
  • Festivaloptredens in Groot Brittannië, Frankrijk, Australië en Nieuw Zeeland, waaronder het hoofdpodium bij het Blues At Bardies Festival in Frankrijk naast Matt Scofield en Ian Siegal, en tijdens het Montana National Jazz Festival in Nieuw Zeeland.

“Hopefully blues clubs up and down the country will be booking him when he gets back from his tour of Japan because, on the evidence of 'Love vs Blues', Paul Garner certainly deserves to be heard by a wide audience.”

“Hopelijk zullen blues clubs door het land hem boeken zodra hij uit Japan terug komt, want op basis van het bewijs van zijn ‘Love vs Blues’ verdient Paul Garner het om door een breed publiek gehoord te worden” (Blues in Britain Magazine)

Aanvang: 22:30 uur
Locatie: Jazzpodium DJS, Grotekerksplein  1
Entree: € 7  voor niet-leden.  Leden, studenten en jongeren jonger dan 25:  € 3,50

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:http://www.jazzpodiumdjs.nl


Deel dit bericht met je vrienden!