logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
11apr 2013

Oude dorpsbeelden Numansdorp en bewoners

Donderdag 11 april 2013 vanaf 19:30 uur.

Hoe zag Numansdorp er uit in de jaren vijftig en zestig? Buitenspelen, de kerk, de eerste auto, portretten van bewoners voor hun huizen, het muziekkorps en het schoolplein.  De Bibliotheek Hoeksche Waard verzorgt in samenwerking met erfgoedcentrum DiEP en de historische verenigingen een filmavond met vergeten dorpsbeelden.

Verdwenen straatbeelden, dorpsgezichten en dorpsgenoten passeren de revue. Hoe weten wij hoe het er zestig jaar geleden in Numansdorp aan toe ging? Hoe kinderen zich na schooltijd vermaakten? Hoe een dag van een huisvrouw eruit zag? Het zijn juist die kleine dingen, die bepalend waren voor het leven van veel dorpelingen.

Oude filmbeelden herinneren aan het dagelijks ritme en de modernisering van het dorp. De belangrijkste bron voor de vertoonde beelden is een film die de zakenman J.W.L. Adolfs in de jaren vijftig en zestig maakte in Numansdorp. Erfgoedcentrum DiEP vond de beelden in het archief en monteerde ze tot een avondvullende film vol unieke dorpsbeelden.

11 april 2013 | aanvang 19.30 uur | De Bibliotheek Hoeksche Waard te Numansdorp | Wethouder van de Veldenweg 3 | 3281 AN | Numansdorp. Vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan via de website (info@debhw.nl) per telefoon 0186 65 34 32 of aan de balie.

Contactinformatie:
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Email:info@debhw.nl
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!