logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: '12-uurs muziekmarathon Showkorps Juliana'
06apr 2013

12-uurs muziekmarathon Showkorps Juliana

Zaterdag 6 april 2013, van 08:00 uur tot 20:00 uur.

Twaalf uur embouchure, meestal ‘ammezuur’ genoemd, dat is eigenlijk het enige wat er nodig is om de 12-uurs Jubileum Muziek Marathon van Showkorps Juliana uit ’s-Gravendeel te doen slagen.

Daarom zijn onze leden deze laatste dagen voor de 12-uurs Jubileum Muziek Marathon nog flink aan het repeteren, om zodoende zoveel mogelijk ‘uithoudingsvermogen’ te kweken.

Ook in deze tijd van crisis gaat de slijtage van ons instrumentarium gewoon door. Helaas. Op dit moment zijn extra financiële middelen nodig om onze versleten troms te kunnen vervangen. Dit kost al snel een hele grote berg euro’s, iets wat de meeste mensen niet zouden verwachten en dit bedrag kan niet zomaar uit de mouw worden geschud.

Dit was voor Showkorps Juliana, die dit jaar haar 85-jarig jubileum viert, de reden voor deze bijzondere actie. Op zaterdagmorgen 6 april 2013 om 08:00 uur zal Wethouder de heer Arie Mol samen met onze voorzitter de 12-uurs Jubileum Muziek Marathon openen. Elk lid heeft zelf een aantal sponsors gezocht, die de muzikant per gespeeld uur of voor een vast bedrag sponseren. Ook het bedrijfsleven is in de afgelopen weken benaderd met dezelfde vraag; Wilt u onze actie steunen?

Om de 12-uurs Jubileum Muziek Marathon in goede banen te leiden, het is een hele organisatie, is er een jurypanel aanwezig. Vele prominente namen hebben hun medewerking toegezegd en zijn aanwezig. Per uur wisselen deze mensen elkaar af en zien er op toe dat alles eerlijk verloopt en wie welke uren muziek maakt. Voor elk lid is daarom ook een persoonlijke marathon-pas gemaakt, waarop de juryleden de actieve uren zal invullen en aan het einde zal ondertekenen.

De deelnemers hebben per uur steeds slechts 5 minuten de tijd om iets te eten en te drinken. Hiervoor hebben we een geweldige groep mensen bevorderd tot het keukenpersoneel. Zij zullen er voor zorgen dat in die 5 minuten pauze voor iedereen steeds iets lekkers klaarstaat. U moet dan denken aan een kopje soep, een broodje met saté, een pannenkoek of gewoon een bakje koffie. Ook al het eten hiervoor is gekregen.

De leden van Showkorps Juliana krijgen om 10 uur, 14 uur, 16 uur en 19 uur gezelschap van de leden van Showkorps Jong Juliana en de leerlingengroep. In genoemde uren zal de jeugd van zich laten horen, ook zij zijn hiervoor al weken aan het repeteren. En het klinkt erg goed! Wellicht raakt u of uw kinderen wel enthousiast en speelt u binnenkort zelf ook mee! Immers, niets is leuker dan in groepsverband gezellig muziek maken. Het laatste uur zal ook het oudledenkorps aanschuiven en vormt dan samen van Showkorps Juliana en Jong Juliana een orkest van ruim 70 mensen! U mag dit zeker niet missen!

Op zaterdag 6 april as. is Ons Gebouw vanaf 07:45 uur geopend zijn voor het publiek, de toegang is gratis en de koffie staat klaar. Het 12 uur lang maken van muziek is een stuk eenvoudiger als er belangstelling is en het in ‘Ons Gebouw’ gezellig druk is. Er zijn diverse leuke activiteiten in het ‘Ons Gebouw’ te doen. Het publiek kan speciale verzoeknummers uit het repertoire kiezen, de kinderen kunnen kleuren en het doen van persoonlijke donaties kan in de speciale ‘giftenpot’.

Om 20:00 uur klinkt het eindschot. Twaalf uur lang muziek maken zit er dan op. De 12-uurs Jubileum Muziek Marathon wordt gesloten door onze voorzitter en de heer Hessel Visser. Zij zullen het eindbedrag bekend maken. Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn tijdens onze 12-uurs Jubileum Muziek Marathon op zaterdag 6 april as. in ‘Ons Gebouw’, Roodenburg Vermaatstraat 21 te ’s-Gravendeel.

Meer informatie vind u op www.showkorpsjuliana.nl.

Onze grote Jubileum-taptoe zal worden gehouden op 6 juli as op het sportpark in ’s-Gravendeel. Ook hiervan is de toegang gratis, schrijf deze datum alvast in uw agenda. Graag tot ziens!

Contactinformatie:
Locatie: 's-Gravendeel
Organisator: Showkorps Juliana
Website:http://www.showkorpsjuliana.nl


Deel dit bericht met je vrienden!