logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Jazzpodium DJS met Simon McBride'
29mrt 2013

Jazzpodium DJS met Simon McBride

Vrijdag 29 maart 2013 vanaf 22:30 uur.

Voormalig  gitarist van het jaar Simon McBride heeft onmiskenbaar gitaar kunstenaarschap gecombineerd met een mooie stem en een talent voor het maken van geweldige melodieën.  Zijn laatste CD” Crossing The Line” is opgenomen in Noord-Ierland en de Verenigde Staten. ‘Mixing’,  van het album werd geplaatst in de handen van de ervaren in New York gevestigde producer Peter Denenberg,  die heeft samengewerkt met o.a. Deep Purple , de Spin Doctors en Robert Cray.

McBride, pakte als bescheiden jongen uit Belfast op zijn tiende voor het eerst de  gitaar op en nam  lessen om de muziek van Free, Jeff Beck en Hendrix te spelen. Op 15- jarige leeftijd  won Simon de onder gitaristen fel begeerde  ‘Young Guitarist of the Year ‘ competitie in een afgeladen Wembley Conference Centre  en op 16 jarige leeftijd werd hij beroepsmuzikant, liet zijn studie voor wat het was om zich te storten in de wereld van projecten die varieerden van metal zoals Sweet Savage, tot R&B en soul met ex-Commitments zanger Andrew Strong.  Ook heeft hij gespeeld met  Jeff Beck en Joe Bonamassa.

Zelfs in Noord-Ierland, waar drinkers nog steeds een toast uitbrengen op het talent van  Rory Gallagher en Gary Moore, wordt deze jonge maestro met eerbied in één adem  genoemd met deze grootmeesters. Natuurlijk is Simon groot fan van hen en de energie en agressie van zijn live show herinnert ook aan deze Ierse grootmeesters, maar toen hij zijn debuutalbum Rich Man Falling in 2008 uitbracht, was het duidelijk dat deze muzikant zijn eigen identiteit heeft als podiumkunstenaar.

Na de UK tour opening voor gitaar wizard Joe Satriani, waar hij zich bewees met een optreden in Glastonbury 2011 en Don Airey’s Soul & Blues Festival, nam zijn bekendheid enorm toe.

Datum: 29 maart 2013 om 22.30uur,
Jazzpodium DJS, Grotekerksplein 1 in Dordrecht deur open 21.30uur.
Entree € 10,- / DJS leden, jonger dan  25 jaar  € 5,-

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazzpodium DJS
Website:www.jazzandbeyond.nl


Deel dit bericht met je vrienden!