logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
27mrt 2013

Moeder van Dikkie Dik in Oud-Beijerland

Woensdag 27 maart 2013 vanaf 14:00 uur.

Jet Boeke, schrijfster en illustratrice van Dikkie Dik is woensdag 27 maart 2013 om 14 uur te gast in Bibliotheek Oud-Beijerland. Zij vertelt en tekent over Neerlands beroemdste rode kater: Dikkie Dik. Iedereen is welkom bij deze feestelijke middag ter ere van de opening van Boekstart.

Vooral peuters zijn gek op de avontuurlijke rode kater uit Sesamstraat. Jet Boeke tekende Dikkie Dik voor het eerst in 1978 en in 2000 ontving zij de Kiekeboe prijs voor Waar is Dikkie Dik? Nog altijd is de aaibare dikke kater een publiekslieveling en favoriete bewoner van Sesamstraat.

Jet Boeke verricht de officiele opening van Boekstart in Oud-Beijerland. Daarbij zal zij op aansprekende wijze vertellen over de dikke kat en laten zien hoe zij hem tekent en tot leven brengt. Vooral voor peuters is dit een opzienbarende belevenis. Boekstart is een samenwerkingsproject tussen bibliotheek, gemeenten en het Centrum voor Jeugd en Gezin. 

Baby’s houden van boeken. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met de baby en voor de taalontwikkeling van het kind. Daarom heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard in alle vestigingen een speciale babyhoek ingericht. Hier zijn babyboeken voor baby’s van 2- 12 maanden te vinden. En er zijn speciaal opgeleide jeugdspecialisten die met veel plezier tips geven over voorlezen en geschikte boekjes.

27 maart 14.00 uur | opening Boekstart | Toegang gratis | Locatie Lindenhoeve | Steenenstraat 24 | 3262 JM Oud-Beijerland

Contactinformatie:
Locatie: Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!