logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
23mrt 2013

Jazzlab presents: AshtrayNutz & Bona Fide Genius

Zaterdag 23 maart 2013.

Op zaterdag 23 maart 2013 is er weer een Dordtse JazzLab avond in Jazzpodium DJS. De organisatie van Jazz and Beyond heeft het initiatief genomen om een aantal concerten te organiseren waarbij Dordtse musici de kans krijgen om nieuwe projecten, bands en repertoire uit te proberen. Het gaat om uitdagende, vernieuwende en frisse muziek waarbij de musici opzoek gaan naar interactie met publiek.

Deze editie zullen er twee nieuwe formaties optreden. Als eerste de band Ashtraynutz rondom de 21-jarige singer-songwriter Joël Gaerthé. Muziek werd Joël met de paplepel ingegoten. Hij groeide op met een piano binnen handbereik en een uitgebreide muziekcollectie thuis. Inspirerende omstandigheden waarin Joël al op jonge leeftijd begint met het schrijven van teksten. Ashtraynutz ontstond tijdens zijn muziekopleiding, muzikant/producer in Rotterdam. Op beats gebaseerde teksten en composities van Joëls hand worden met de komst van Ashtraytnutz  gevormd tot volwaardige songs met een ‘Urban Folk’ karakter. Geïnspireerd door o.a. Tom Waits, J. Dilla en Jamie Lidell maakt Ashtraynutz een dynamische mix van hiphop, soul, blues,  jazz en folk. Het donkere enigszins raspende stemgeluid van leadzanger en componist Joël geeft de rootsy invloeden een eigentijdse frisse sound. Door het hele land speelt Ashtraynutz in clubs en op festivals. De reacties zijn lovend, live valt de band op met de toegankelijke doch eigentijdse songs en verrast Joël met zijn uniek stem en het gemak waarmee hij lijkt te zingen.

In het voorjaar van 2012 treedt Ashtraynutz op in grote uitverkochte zalen als support van Chef’Special. Op 8 februari jongstleden werd de debuut EP ‘City Lights’ gereleased en passent werd de band ook nog even uitgeroepen door Radio 6 tot Soul & Jazz Talent van 2013!

Check Ashtray Nutz op YouTube

Ashtray Nutz en Bona Fide Genius

De tweede band van de avond is Bona Fide Genius. Onder leiding van toetsenist Tim Ouburg en bassist Kenneth Bruce speelt de band een eigenzinnige mix van funk, jazz en blues. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de composities en arrangementen. Zangeres Judy Blank en de andere bandleden willen met hun groovende muziek het publiek in beweging krijgen. Met hun diverse culturele achtergronden en invloeden heeft deze band een geheel eigen sound.

JazzLab avonden brengt iedere laatste zaterdag van de maand een live programmering en dj naar Dordrecht die jazz en aanverwante stijlen mixen. De muziek is voor jong en oud, maar om voor de jongen mensen de drempel laag te houden is de entrée prijs tot 25 jaar slechts 3,50 euro.

 • Jazzlab presents: Ashtray Nutz & Bona Fide Genius
 • Plaats: Jazzpodium DJS
 • Adres: Grote Kerkplein 1
 • Deur open 21:30u - Aanvang: 22:30u
 • Entree: 7,50 / 3,50 < 25 jaar

Verwacht

 • 23-03-2013 Bona Fide Genius & AshtrayNutz (Radio 6 Soul & Jazz Talent)
 • 30-03-2013 Jazzlab Session olv Rolf Delfos
 • 27-03-2013 Jazzlab 'Nina Simone' Session olv Simone Roerade
 • 13-04-2013 Jazz & Beyond Alex Siegers & The Payback
 • 03-05-2013 DJS XL @ Dolhuis Benjamin Herman Trio
 • 15-05-2013 Beatclub Concert: The Jazzinvaders ft Dr. Lonnie Smith
 • 25-05-2013 Jazzlab met oa JazzDub
 • 08-06-2013 Jazz & Beyond The Jig 'Aargh' Album presentation
Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazzlab
Website:www.jazzandbeyond.nl


Deel dit bericht met je vrienden!