logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
21mrt 2013

Lezing Dwangarbeiders Hoeksche Waard

Donderdag 21 maart 2013, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Strijen – In de tweede Wereldoorlog zijn talloze Hoeksche Waarders afgevoerd naar Duitsland om daar als dwangarbeider te werken. De Bibliotheek Hoeksche Waard besteedt hieraan aandacht in het kader van geschiedenis in de bibliotheek. Op donderdagavond 21 maart zal A.O. den Hartog – die het zelf meemaakte - hierover zijn verhaal vertellen in Bibliotheek Strijen.

Bijna een half miljoen Nederlanders zijn in 1940 – 1945 als dwangarbeider naar Duitsland gestuurd. Daarbij waren ook veel inwoners van de Hoeksche Waard.  Oud-burgemeester van Geertruidenberg A.O. den Hartog was één van hen. Als voorzitter van de Vereniging van ex-dwangarbeiders Nederland tweede wereldoorlog (VDN) streed hij jarenlang voor compensatie voor dit onrecht.

Den Hartog weet als geen ander deze periode in historisch perspectief neer te zetten. Als inwoner van de Hoeksche Waard en lid van de historische vereniging ’s-Gravendeel heeft hij veel kennis over de dwangarbeiders uit de Hoeksche Waard. Gevoegd bij zijn persoonlijke ervaring levert dit een bijzondere en aangrijpende getuigenis over deze zwarte periode uit onze geschiedenis.

Donderdag 21 maart 19.30 tot 21.30
De Bibliotheek Hoeksche Waard, vestiging Strijen | Stockholmplein 1 | 3291 TP Strijen | 078 6741041

Toegang € 5,00, voordeel met je biebpas € 2,50

Aanmelden via www.debhw.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Contactinformatie:
Locatie: Strijen
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!