logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
20mrt 2013

Boomfeestdag in Korendijk

Woensdag 20 maart 2013, van 11:00 uur tot 12:00 uur.

Gezondheid is op dit moment een zeer actueel maatschappelijk thema. Dus… een perfect thema voor Boomfeestdag 2013. "Bomen maken gezond"!

Iedereen heeft bomen in de buurt: in de tuin, de straat of in het park. Het is eigenlijk zo ‘gewoon’ dat het veel mensen niet eens opvalt. Maar schijn bedriegt, want….stel je voor hoe jouw dorp of wijk er uit zal zien zonder bomen, krijg je dan ook niet een onbehagelijk gevoel? Voel jij je ook niet lekkerder in een groene, bomenrijke omgeving dan in een betonnen omgeving? Daarom doet de gemeente Korendijk samen met jullie graag mee met de Nationale Boomplantdag op 20 maart 2013.

Koningslinde

Burgemeester Stoop wil samen met de leerlingen van de groepen 7 en 8 van CBS ‘De School met de Bijbel’ en OBS De Gouwaert, vooruitlopende op de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april aanstaande, nabij Winkelcentrum De Polderboom, een Koningslinde planten.

De herinneringsplaquette die bij de boom hoort wordt op 30 april door burgemeester en wethouders, in samenwerking met het bestuur van de Oranjevereniging, geplaatst.

Bomen en struiken planten in Het Sandeesche bos

Als de boom geplant is wandelen de burgemeester en de leerlingen naar het Sandeesche bos om allerlei bomen en struiken te planten. Op initiatief van de Goudswaardse dorpsvereniging en de stichting SBNL is dit bos onlangs flink uitgedund. De gemeente wil dit initiatief belonen en nieuwe bomen en struiken aanplanten.

De Dorpsvereniging is van plan om ieder jaar met een groep vrijwilligers het bos op te ruimen zodat het geen ergernis maar een plezier is om er te kunnen wandelen. Een groene, bomenrijke leefomgeving nodigt nu eenmaal uit tot meer bewegen: wandelen, fietsen, spelen. Dat is heel gezond voor iedereen. Doen jullie mee?

Programma

11.00 uur
De leerlingen van beide scholen verzamelen zich bij winkelcentrum De Polderboom.

11.05 uur
Burgemeester Stoop verwelkomt de leerlingen en wijst een paar leerlingen aan om hem te helpen met het  planten van de Koningslinde. Daarna wandelen ze met elkaar naar de plantlocatie Het Sandeesche bos.

11.15 uur
De burgemeester en de leerlingen gaan onder leiding van het plantsoenenteam van de gemeente aan de slag om de bomen en de struiken te planten.

11.50 uur
De leerlingen worden in het bos getrakteerd op limonade met wat lekkers en ontvangen een leuke verrassing.

12.00 uur
Einde boomfeestdag. Alle leerlingen wandelen weer terug naar hun school.

Een vriendelijk verzoek aan de leerlingen:

  • Zorg voor passende kleding. Doe rubber laarzen en een jas aan.11:
  • Het is fijn als jullie een eigen spade willen meebrengen.
Contactinformatie:
Locatie: Goudswaard
Organisator: Gemeente Korendijk
Website:http://www.korendijk.nl


Deel dit bericht met je vrienden!