logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Ronde voor jonge kinderkunstenaars'
13mrt 2013

Ronde voor jonge kinderkunstenaars

Van woensdag 13 maart 2013 tot en met zondag 31 maart 2013.

Oud-Beijerland - In de bibliotheken Oud-Beijerland en Klaaswaal zijn tot eind maart exposities te zien van de Kinderkunstronde en Tekentaal. Enthousiaste kinderen van de Leeuwenhartschool en van De Blieken maakten zelf beeldende kunst en kunnen zich echte jonge kunstenaars noemen.

De exposities zijn het eindresultaat van de lesmodules Kinderkunstronde en Tekentaal die de Bibliotheek Hoeksche Waard in 2012 organiseerde op verschillende basisscholen. Tijdens een aantal lessen, gegeven in de bibliotheek en op school, leerden kinderen van alles over kunst. Kunstenaar Rien Olijslagers kwam langs om ze te inspireren, waarna ze aan de slag gingen om zelf kleine kunstenaars te worden. Tijdens de module Tekentaal maakten kinderen zelf een prentenboek, dat zij hebben voorgelezen aan de jongsten op school. Zij kregen hierbij hulp van illustrator Helen van Vliet, die ze de mooiste tekeningen leerde maken.

In Oud-Beijerland staan in de vitrine zelfgemaakte prentenboekjes door klas 3 en 4 (de school werkt met klassen i.p.v. groepen) van de Leeuwenhartschool, behorend bij Tekentaal. In Klaaswaal hangen geschilderde tekeningen van groep 6 van De Blieken, behorend bij de Kinderkunstronde.

De exposities zijn tot eind maart te zien in de bibliotheken van Klaaswaal en Oud-Beijerland tijdens openingstijden.

Contactinformatie:
Locatie: Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!