logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Fotograferen in de Hoeksche Waard'
13mrt 2013

Expositie Fotograferen in de Hoeksche Waard

Van woensdag 13 maart 2013 tot en met dinsdag 7 mei 2013.

Van 13 maart tot en met 7 mei 2013 exposeren vier fotografen hun werk in het gemeentehuis van Binnenmaas. Zij tonen een groot aantal foto's van de Hoeksche Waard en ver daarbuiten op deze expositie. Prachtige foto's van ons mooie eiland naast indrukwekkende  beelden van IJsland en de Verenigde Staten. 

Het is een groepsexpositie van Jeffrey Groeneweg, Henk Wiezer, Gerard Schellaars en Vincent van der Zalm. Deze vier (amateur)fotografen, die werken en wonen in Binnenmaas, tonen op deze groepsexpositie niet alleen de schoonheid van onze gemeente. Zij laten hun blik door de lens van hun camera ook vallen op de wereld om ons heen. Met hun voeten in de polder kijken zij soms ver over de grenzen van het eiland.

Jeffrey Groeneweg is professioneel natuur & landschapsfotograaf. Sinds 2007 werkt hij voor diverse magazines en levert hij stockfoto's aan diverse bedrijven en particulieren. Fotografie is altijd zijn passie geweest.

Naast het fotograferen van het Hoekschewaardse landschap gaat hij ook regelmatig naar het buitenland, om op IJsland, in Amerika en Maleisië, de schoonheid van het land vast te leggen. Hij heeft al aan diverse exposities mogen deelnemen, zowel in de Hoeksche Waard als ook in New York en diverse steden in Nederland en België.

Henk Wiezer noemt zichzelf uitdrukkelijk amateurfotograaf bij wie deze hobby is uitgegroeid tot een passie en zelfs tot een nieuwe, ontspannen missie na zijn pensionering. Zijn startpunt ligt bij het waarnemen van de totale omgeving.

Daarin is hij in alles geïnteresseerd: het lege landschap, extreme weersomstandigheden, de architectuur, het lijnenspel, de kleinste details en last but not least: de mens. Regelmatig maakt hij gebruik van de talloze mogelijkheden om het originele fotobeeld verder te bewerken of zelfs totaal te vervormen.

Gerard Schellaars uit Puttershoek is zoals hij zelf zegt: vrijetijdsfotograaf met een voorkeur voor zwart wit fotografie. Hij werkt graag in zwart wit, omdat door de kleuren de aandacht van het onderwerp vaak wordt afgeleid.

Vaak gaat hij zonder bepaald doel op pad en laat zich inspireren door wat hij tegenkomt. Straatbeelden zijn, naast architectuur een van zijn meest geliefde onderwerpen. Daarin zoekt hij steeds de eenvoud van de vormen, waardoor enigszins abstracte beelden ontstaan.

De benjamin van het gezelschap is Vincent van der Zalm. Nu twee jaar geleden kocht hij op 15-jarige leeftijd zijn eerste fototoestel. Een compact camera, waarmee hij zijn  omgeving begon te fotograferen, in eerste instantie in de buurt van zijn huis en op school. Later volgden Maasdam, het dorp waar hij woont en de Hoeksche Waard. Dit zijn nog steeds favoriete onderwerpen van deze jonge fotograaf. In zijn werk geeft hij blijk van een heldere blik en groot gevoel voor compositie.

De tentoonstelling wordt op dinsdag 12 maart om 20.00 uur geopend door de heer Arie in 't Veld. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom.

Contactinformatie:
Locatie: Maasdam
Organisator: Gemeente Binnenmaas
Website:www.binnenmaas.nl


Deel dit bericht met je vrienden!