logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Jazz & Beyond presents Euro Cinema'
09mrt 2013

Jazz & Beyond presents Euro Cinema

Zaterdag 9 maart 2013 vanaf 22:30 uur.

9 maart 2013 is het weer feest bij Jazz & Beyond, Euro Cinema is een Nederlandse instrumentale funkband. Gericht op de groove, geïnspireerd door jazz en geleid door een gierend Hammond orgel en chicken pickin’ gitaar. De energieke funksound doet regelmatig denken aan achtervolgingsscènes in oude B-films: vandaar de bandnaam. Euro Cinema bestaat uit Tim den Heijer (guitar), Niels Piay (drums), Dennis Orsel (bas) en Rob Schepens (Hammond orgel).

De band maakte een vliegende start als het nummer Euro Boogaloo van de eerste demo online wordt opgepikt door invloedrijke DJ’s als Maestro en Craig Charles (BBC6).  De groep begint regelmatig op te treden in het funk- en jazzcircuit en verwerft een sterke live-reputatie met optredens waar het spelplezier van afspat. In 2010 opent Euro Cinema het Saint Paul Soul Jazz Festival in Frankrijk, hét toonaangevende internationale festival voor rauwe, retro funk. Naast vele optredens op Nederlandse funkfeesten, jazzfestivals en andere podia, volgt in 2012 het eerste optreden in deep funk hoofdstad Brighton.

Check Euro Cinema op YouTube

In 2010 verschijnt de vinyl single Brooklyn Groove bij het Amerikaanse funklabel Hammondbeat Records. De single wordt wereldwijd gedraaid op de radio, van Radio6 tot de BBC Funk & Soul Show. In 2011 volgt debuutlangspeler “Ten-4!”, geproduceerd door nederfunk pionier Phil Martin, bekend van The Soul Snatchers. Het album krijgt uitstekende recensie en wordt gepresenteerd in een bomvolle bovenzaal van Paradiso. In 2012 brengt Euro Cinema de single Der Alte feat. Susanne Alt uit bij het Duitse Légère Records, bekend van toonaangevende funkbands als The New Mastersounds. In 2013 volgt de single “Koekwaus”, waarop de band zich van z’n meest rauwe, funky kant laat zien.

Euro Cinema en Ploctones-saxofonist Efraim Trujillo leerden elkaar kennen tijdens live jams voor het Radio6 programma Mijkes Middag. Die smaakten naar meer, en de muzikanten zoeken in 2013 zowel in de studio als live de samenwerking op. Samen (bot)vieren ze hun liefde voor funky grooves en improvisatie. De combinatie is funky en soms explosief.

Jazz and Beyond avonden brengt iedere 2de zaterdag van de maand een live programmering en dj naar Dordrecht die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixen. De muziek is voor jong en oud, maar om voor de jongen mensen de drempel laag te houden is de entrée prijs tot 25 jaar slechts 3,50 euro.

 • Jazz & Beyond presents Euro Cinema ft Efraim Trujillo
 • Jazzpodium DJS
 • Grote Kerkplein 1
 • Deur open 21:30u / Aanvang 22:30u
 • Entree: 7,00 / 3,50 < 25

Online

Jazz & Beyond is tegenwoordig ook te volgen via Twitter (@jazzandbeyond) en actief op Facebook via www.facebook.com/jazzandbeyond dus wil je volledig op de hoogte blijven, volg ons via Twitter en 'like' ons op Facebook.

Verwacht

 • 23-03-13 Jazzlab met Bona Fide Genius & AshtrayNutzh (Radio 6 SJ Talent)
 • 30-03-13 Jazzlab extra editie sessie met Rolf Delfos
 • 20-04-13 Dutch Jazz met Teus Nobel Liquid Music Quintet
 • 27-04-13 Jazzlab Nina Simone Roerade Sessie
 • 12-05-13 Jazz & Beyond - Hi Fly Orchestra
 • 15-05-13 Beatclub Special: The Jazzinvaders ft Dr. Lonnie Smith (Dolhuis)
 • 08-06-13 Jazz & Beyond - The Jig
Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazz & Beyond
Website:www.jazzandbeyond.nl


Deel dit bericht met je vrienden!