logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Lezing GNI Drechtsteden over orgaandonatie'
04mrt 2013

Lezing GNI Drechtsteden over orgaandonatie

Maandag 4 maart 2013, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

In Nederland bestaat een groot tekort aan donororganen met gevolg dat er 1300 mensen met smart wachten op een nieuwe nier, hart, lever of longen en de vraag roept zich dan ook op of de overheid orgaandonatie verplicht moet of mag stellen. Voor- en tegenstanders zijn daarover in een felle discussie verwikkeld.

De lezing van deze avond staat in het teken van deze orgaan- en weefseldonatie. Rabbijn Albert Ringer en neuroloog Leopold Hertzberger bespreken de halachische en medische aspecten van orgaan- en weefseldonatie binnen het jodendom en discussiëren daarover met de deelnemers.

Albert Ringer is Krijgsmachtrabbijn en rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente Rotterdam. Hij heeft kunstgeschiedenis gestudeerd en gewerkt als software engineer. Onderwerpen waarbij kunst en jodendom elkaar raken, hebben zijn speciale aandacht.

Leopold Hertzberger is neuroloog in het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. Hij is onder andere consulent op de afdeling Intensive Care en hij is tot voor kort voorzitter geweest van de 'Donatiecommissie'. Door die functies heeft hij veel ervaring met vele aspecten van hersendood en van orgaan- en weefseldonatie.

De lezing wordt gehouden in Gebouw De Rank, Dubbelsteijnlaan 70, Dordrecht.

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Genootschap Nederland-Israël
Website:www.gni-drechtsteden.dordt.nl


Deel dit bericht met je vrienden!