logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Adriaan van Dis in de Lindenhoeve'
02mrt 2013

Adriaan van Dis in de Lindenhoeve

Zaterdag 2 maart 2013, van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Hier is… Adriaan van Dis! Op zaterdagmiddag 2 maart 2013 is de bekende journalist, televisiepresentator en schrijver Adriaan van Dis te gast bij de Bibliotheek Hoeksche Waard. In de aanloop naar de boekenweek zal de veelgelezen schrijver in Oud-Beijerland vertellen over zijn leven en werk, boeken en literatuur. Een buitenkans voor iedereen die meer wil weten over de verassende invalshoeken, anekdotes en avonturen van deze bijzondere BN’er.

Adriaan van Dis is een geliefd auteur van talloze boeken, winnaar van prestigieuze prijzen en vader van het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2012. Hij wordt geroemd om zijn fraaie en zorgvuldige hantering van de Nederlandse taal, soepele zinnen, sierlijke en puntige formuleringen en rake typeringen. Die rijke taal is Van Dis niet zomaar komen aanwaaien. Hij had bijvoorbeeld de hindernis van zijn dyslexie te nemen. Hij is een schrijver die misschien wel uit schrijfvrees schrijver is geworden.

Op zaterdag 2 maart is hij te gast bij De Bibliotheek Hoeksche Waard in Oud-Beijerland. Als voorproefje voor de boekenweek (16 t/m 24 maart). Bezoekers van Adriaan van Dis in Oud-Beijerland ontvangen een tegoedbon voor het boekenweekcadeau van de Bibliotheek Hoeksche Waard: de bundel 'Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden'. Schrijvers, televisiepersoonlijkheden, artiesten en andere coryfeeën, allemaal kennen ze hun mooie en minder prettige herinneringen. In deze bundel schrijven zij over deze bijzondere momenten uit hun leven.

Adriaan van Dis | de Bibliotheek Oud –Beijerland | Lindenhoeve | Steenenstraat 24 | 3262 JM Oud-Beijerland | 2 maart 14 uur – 16 uur |toegang: €12,50  voordeel met je biebpas € 10,00 | aanmelden via www.debhw.nl of in de bibliotheek.

Contactinformatie:
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!