logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
28feb 2013

Lezing Tweehonderd jaar monarchie

Donderdag 28 februari 2013, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

‘s-Gravendeel – De banden tussen het Koningshuis en de Hoeksche Waard zijn van oudsher hartverwarmend. Ons eiland kent talloze actieve Oranjeverenigingen en een Oranjemuseum. Bovendien bezochten de Oranjes de Hoeksche Waard ettelijke malen.

Nu wij twee eeuwen monarchie achter de rug hebben en een troonswisseling voor de deur staat, is het tijd om de balans op te maken. De Bibliotheek Hoeksche Waard presenteert op donderdagavond  28 februari 2013 een boeiende Oranjelezing in bibliotheek ’s-Gravendeel.

In 1813 is Willem Frederik - de latere koning Willem I - in Scheveningen geland. Twee jaar later werd hij ingehuldigd als koning der Nederlanden. Na een kleine eeuw koningen op de troon volgden de koninginnen. Tweehonderd jaar later hebben wij koningen en koninginnen op de troon gehad. De reeks vorstinnen, te beginnen bij Emma en eindigend bij Beatrix hebben gezorgd voor een enorme opleving van de Oranje populariteit.

Een spannende lezing vol origineel fotomateriaal en historische filmpjes. Spreker Cor de Horde was hoofdredacteur van het blad Vorsten. Als geen ander weet hij twee eeuwen monarchie tot leven te brengen. Na afloop van de boeiende Oranje-avond krijgen de bezoekers van deze lezing over het koningshuis een uitnodiging voor een groepsbezoek aan het Oranjemuseum in ’s-Gravendeel.

Donderdagavond 28 februari van 19.30h tot 21.30h | Bibliotheek 's-Gravendeel | Smidsweg 42 | 3295 BV 's-Gravendeel | 078 673 35 11 | Toegang: € 5,00, voordeel met je biebpas € 2,50

Contactinformatie:
Locatie: 's-Gravendeel
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!