logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
23feb 2013

JazzLab te Dordrecht

Zaterdag 23 februari 2013 vanaf 22:30 uur.

Op zaterdag 23 februari 2013 is er weer een Dordtse JazzLab avond in Jazzpodium DJS. De organisatie van Jazz and Beyond heeft  het initiatief genomen om een aantal concerten te organiseren waarbij Dordtse musici de kans krijgen om nieuwe projecten, bands en repertoire uit te proberen. Het gaat om uitdagende, vernieuwende en frisse muziek waarbij de musici opzoek gaan naar interactie met publiek.

Deze editie zullen er twee nieuwe formaties optreden. Savoy Room is een veelzijdig collectief met zelfgeschreven composities waarin elementen uit de jazz, afrobeat, latin en funk terug te horen zijn. Ook nieuwere invloeden uit dub, breakbeat en electro worden niet geschuwd. De zorgvuldige balans tussen de akoestische en elektronische elementen zorgt ervoor dat de muziek naar een hoger niveau wordt gebracht. Tijdens live-perfomances wordt de nadruk gelegd op de interactie van de muzikanten mede door het gebruik van samples en effectenbewerking. Savoy Room brengt de luisteraar van de Afrikaanse jungle via de krijtrotsen van Normandië tot in de verre toekomst. Dit alles met genoeg ruimte en respect voor de instrumentalisten waaruit de band bestaat.
 

De andere band deze avond is The Flatlandelic Funkateers. Met een diep beleefde en gedeelde passie voor één bewust bepaalde stroming in de gigantische grote oceaan van alle muziek, duiken The Flatlandelic Funkateers naar de mooiste glimmende funky parels, die daar nog te vinden zijn. Onder leiding van gitarist Yo No-D4P en de bekende rapper Are MC (Seven Eleven) smeden ze hun eigen ketting aanéén met wat ze vinden, in een haast magisch ritueel met wellicht schokkende gevolgen voor het stilstaande publiek, dat vrijwel zeker tot ongekend bewegen wordt aangezet. Kortom deze band heeft een hele eigenwijze funk opvatting. Als kers op de taart neemt de band ook nog eens niemand minder dan Joseph Bowie mee op trombone, de man werd wereldberoemd met zijn funkband Defunkt.

JazzLab avonden brengt iedere laatste zaterdag van de maand een live programmering en dj naar Dordrecht die jazz en aanverwante stijlen mixen. De muziek is voor jong en oud, maar om voor de jongen mensen de drempel laag te houden is de entrée prijs tot 25 jaar slechts 3,50 euro.

 • Jazzlab presents: Savoy Room & Flatlandelic Funkateers ft Joseph Bowie
 • Plaats: Jazzpodium DJS
 • Adres: Grote Kerkplein 1
 • Deur open 21:30u - Aanvang: 22:30u
 • Entree: 7,50 / 3,50 < 25 jaar

Online

Jazz & Beyond & Jazzlab zijn tegenwoordig ook te volgen via Twitter (@jazzandbeyond) en actief op Facebook via www.facebook.com/jazzandbeyond of www.facebook.com/jazzlabnl dus wil je volledig op de hoogte blijven, volg ons via Twitter en 'like' ons op Facebook.

Verwacht

 • 09-03-2013 Euro Cinema ft Efrain Trujillio (sax)
 • 23-03-2013 Bona Fide Genius & AshtrayNutz (Radio 6 Soul & Jazz Talent)
 • 30-03-2013 Jazzlab Session olv Rolf Delfos
 • 27-03-2013 Jazzlab 'Nina Simone' Session olv Simone Roerade
 • 15-05-2013 Beatclub Concert: The Jazzinvaders ft Dr. Lonnie Smith
 • 08-06-2013 Jazz & Beyond The Jig 'Aargh' Album presentation
 • 12-10-2013 Jazz & Beyond Hi-Fly Orchestra (Ger)
Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: JazzLab


Deel dit bericht met je vrienden!