logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert Sirius Saxophone Quartet'
24jan 2013

Concert Sirius Saxophone Quartet

Donderdag 24 januari 2013 vanaf 20:15 uur.

Het eerste concert in 2013 van de Concert Commissie Hoeksche Waard vindt plaats op 24 januari en wordt verzorgd door het Sirius Saxophone Quartet.

Het Sirius Saxophone Quartet is opgericht in de zomer van 2008 en bestaat uit Kim Hoogvliet (sopraansaxofoon), Bert Haan (altsaxofoon), Gert Verrydt (tenorsaxofoon) en Boris Jansen (baritonsaxofoon).

De musici nodigen u van harte uit rond te kijken in de wondere wereld van de saxofoon en het saxofoonkwartet. De mogelijkheden zijn bijkans onuitputtelijk en in deze veelzijdigheid hebben de leden van het Sirius Saxophone Quartet elkaar gevonden.

Op hun repertoire staan zowel klassieke werken als compleet nieuw werk dat voor het kwartet is geschreven. Hierin ligt de uitdaging om elke keer weer de saxofoon opnieuw te ontdekken, de vele gezichten van het instrument te laten zien en op die manier elk concert opnieuw tot een verrassende en bijzondere ervaring te maken.

De leden van het kwartet studeerden aan de Nederlandse conservatoria en speelden ook in andere formaties en concerteerden in zowel binnen- en buitenland.

Dit concert vormt een onderdeel van het project 'Sirius 5.0' ter ere van het 5-jarig jubileum van het kwartet. In dit project staat de componist Carlos Micháns centraal. Van deze componist (composer-in-residence) zal zowel een solowerk (uitgevoerd door Boris Jansen) als een kwartetwerk op het programma staan.

Daarnaast worden werken uitgevoerd van o.a. Sweelinck, Mozart en Piazzolla. 

Het concert vindt plaats in het Gemeentehuis te Oud-Beijerland, W. van Vlietsraat 6, aanvang: 20.15 uur.
Toegangsprijzen: €  14 (CJP/65+ € 12, scholieren/studenten CKV € 5)
Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Sirius Saxophone Quartet

Contactinformatie:
Locatie: Oud-Beijerland
Organisator: Concertcommissie Hoeksche Waard


Deel dit bericht met je vrienden!