logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
23jan 2013

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Van woensdag 23 januari 2013 tot en met zaterdag 2 februari 2013.

Hoeksche Waard –Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat de Bibliotheek Hoeksche Waard in het teken van voorlezen aan kinderen tot en met zes jaar. Hierbij is de hoofdrol weggelegd voor het boek  Nog 100 nachtjes slapen van Milja Praagman. Dit boek is uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2013. In Mijnsheerenland kunnen kinderen meedoen aan een speelse lessenserie: muziek in prentenboeken. De Nationale Voorleesdagen 2013 vinden plaats van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari.

Honderden schoolkinderen worden feestelijk onthaald in De Bibliotheek Hoeksche Waard. Speciaal om dit te vieren kunnen kinderen tot en met zes jaar in de periode van 23 januari t/m  2 maart 2013 zonder inschrijfkosten lid worden van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Voor kinderen tot en met zes jaar die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen ligt een leuke verrassing klaar.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2013 organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard in samenwerking met muziekschool ToBe een serie van vijf muzikale prentenboekenlessen in de Bibliotheek Mijnsheerenland. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen van 4-6 jaar. In vijf lessen ontdekken de kinderen dat er in prentenboeken muziek zit. Na het voorlezen en bekijken van een prentenboek, zingen de kinderen liedjes die bij de verhalen passen en maken ze muziek met hun handen en voeten en op instrumentjes.

Vijf woensdagmiddagen van 23 januari tot en met 20 februari van 14.00uur -14.30 uur | kosten: € 30 totaal voor vijf lessen. Inschrijven is vereist en kan tot uiterlijk 18 januari 2013, via de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard (www.debhw.nl) of telefonisch 0186-601203 tijdens openingstijden. Bibliotheek Mijnsheerenland/Westmaas | Laan van Westmolen 121 | 3271 BJ Mijnsheerenland.

Contactinformatie:
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!