logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Groepstentoonstelling 'Goeree te gast''
15jan 2013

Groepstentoonstelling 'Goeree te gast'

Van dinsdag 15 januari 2013 tot en met dinsdag 5 maart 2013.

Van dinsdag 15 januari tot en met dinsdag 5 maart 2013 zijn de werken van zeven kunstenaars uit Goeree-Overflakkee te bewonderen in het gemeentehuis van Binnenmaas. De expositie geeft een afgewogen beeld van de werken van Mirian Zimmerman, Joep Luijckx, Jaap Reedijk, Marlies Verda, Ceciel Sarlemijn, Foke Stribos en Roel Dikkeschei. De kunstwerken variëren van beeldhouwwerk tot schilderijen en fotografie.

Opening expositie

Jan Trompper, cultureel aanjager, opent de expositie op dinsdagavond 15 januari om 19.30 uur in het gemeentehuis (Sportlaan 22, Maasdam). U bent van harte welkom om de opening bij te wonen.

U kunt de expositie bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur en op dinsdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

De kunstenaars

Mirian Zimmerman toont zowel etsen als schilderijen. Voor haar etsen gebruikt ze een veelvoud van technieken en in haar schilderijen worden uiteenlopende verfsoorten gecombineerd; acrylverf  met lakverf, pasta’s en gels. Het spel tussen de matte acrylverf en de hoogglans van de lak blijft boeien. Er ontstaat een spel van doffe en glanzende kleuren, soms een schittering.

Joep Luijckx fotografeert en schildert. Hij werkt zowel realistisch, surrealistisch als abstract. Deze veelzijdige kunstenaar maakt voor het realiseren van zijn indrukwekkende foto’s  gebruik van spiegels, doekjes en gekleurd papier. Zo slaagt hij erin een abstracte wereld van verstilling te creëren.

Jaap Reedijk is vooral bekend als fotograaf van de nationale en internationale muziekwereld. Zijn foto’s worden wereldwijd gepubliceerd en gebruikt voor boekomslagen, cd’s en affiches. Ook is hij een verdienstelijk schilder en laat in zijn abstracte schilderijen een eigen beeldtaal zien, waardoor het werk een eigen, soms  mystiek, karakter laat zien.

Marlies Verda zegt zelf over haar werk: “Ik ben geïnspireerd door en geïnteresseerd in vorm en structuur. Al een aantal jaren ben ik met het landschap bezig. Alles wat door de mens in dit landschap geplaatst is, verwijder ik er uit door middel van krassen. Door dat krassen met zwarte inkt (op o.a. ansichtkaarten, plattegronden, foto’s) ontstaat een mooie structuur.”

Schilderij Cecile SarlemijnCeciel Sarlemijn heeft vrije grafiek gestudeerd aan de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam en werkt vanaf 1990 ook met keramiek. In het platte vlak houdt zij zich vooral bezig met tekenen en schilderen van o.a. portret en landschap. Haar keramiek bestaat uit figuren, portretten en schalen.

Foke Stribos schildert met brede kwaststreken of paletmes kleur, vorm en ritme. Thema’s vindt hij veelal in de bijbel, de natuur, het schilderplezier zelf en de reflectie daarop. Zo creëert hij zijn werken van acryl met zand of olieverf op doek of paneel. Hij schept hierbij een geabstraheerde werkelijkheid die grenst aan realisme.

Roel Dikkeschei werkt vanuit bewondering voor de oude culturen van Egypte en Zuid-Amerika. De daaruit ontstane piramiden, en daarvan afgeleide bouwwerken, samengesteld uit platen witte klei en voorzien van openingen en lijnen, zorgen voor een spel van licht en schaduw. Later ontstane beelden hebben vloeiende lijnen, lijken in beweging en staan dichterbij de natuur.

 

Contactinformatie:
Organisator: Gemeente Binnenmaas


Deel dit bericht met je vrienden!