logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
13dec 2012

Oude dorpsbeelden Heinenoord en bewoners

Donderdag 13 december 2012 vanaf 20:00 uur.

Hoe zag Heinenoord er uit in de jaren zeventig? De Bibliotheek Hoeksche Waard verzorgt in samenwerking met het Streekmuseum Hoeksche Waard en de historische verenigingen een filmavond met vergeten dorpsbeelden. Op de beelden zijn de reisjes van bejaarden uit Heinenoord in de jaren zeventig te zien.

De film wordt vertoond op 13 december (inloop 19.30, aanvang 20.00 uur tot 22.00h) in het streekmuseum te Heinenoord.

Dorpsbewoners zwaaien hun ouderen uit. De bejaarden van Heinenoord stappen in de bus en rijden een rondje door het dorp. Dan voert de route hen langs de Barendrechtse brug en de wegen rond Rotterdam. We zien open landschappen, provinciale wegen en bouw activiteiten, auto’s uit de sixties en seventies. Het – bijna vergeten - beeld van Nederland in opbouw.

De beelden brengen een schok van herkenning. Verdwenen straatbeelden, dorpsgezichten en dorpsgenoten passeren de revue. Oude filmbeelden herinneren aan het dagelijks ritme en de modernisering van het dorp. Erfgoed centrum DiEP  vond de beelden in het archief en monteerde ze tot een avondvullende film vol unieke dorpsbeelden.

Voorafgaand aan de filmvertoning is er een korte rondleiding door het museum om 19.30uur. De toegang voor deze avond is gratis. Vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan via de website (info@debhw.nl) of aan de balie van de bibliotheek of via het Streekmuseum Hoeksche Waard |  Hofweg 13 | 3274 BK Heinenoord |Telefoon 0186-601535.

Contactinformatie:
Locatie: Heinenoord
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!