logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
08dec 2012

Jazz & Beyond presents: Bruut!

Zaterdag 8 december 2012.

Zaterdag 8 december 2012 staat Jazz & Beyond in het teken van hippe nieuwe jazz.

Bruut! is een jong jazzkwartet dat met de dezelfde filosofie musiceert als labelgenoten New Cool Collective. De vier heren maken geen oude-mannen-in-coltruienjazz, maar hard swingende, hippe Hollywoodfilm jazz, prima geschikt voor het festivalpubliek. Zij waren dan ook al eerder in Dordt te zien op het Big Rivers festival. De hoofdrollen op Bruut! zijn weggelegd voor saxofonist Maarten Hogenhuis en organist Folkert Oosterbeek en met name die laatste steelt de show. Zijn Hammondspel is aantrekkelijk, verzorgd en stuwend.

Het debuutalbum bevat dertien composities van eigen hand. Goeie thema’s worden afgewisseld met smaakvolle solo’s waarin de heren flink uitpakken, maar die nooit te lang duren. De meeste tracks hebben de lengte van een popsong en zijn dus geen eindeloze stijloefeningen, alleen interessant voor medemusici. Klanktechnisch worden op Bruut! enkel goeie keuzes gemaakt. De band klinkt warm en spontaan zonder al te veel opsmuk. Vooral de ritmesectie klinkt alsof ze zo van een oud Verve- of Blue Note-album geplukt is.

Jazz and Beyond avonden brengt iedere 2de zaterdag van de maand een live programmering en dj naar Dordrecht die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixen. De muziek is voor jong en oud, maar om voor de jongen mensen de drempel laag te houden is de entrée prijs tot 25 jaar slechts 3,50 euro.

  • Plaats: Jazzpodium DJS
  • Adres: Grote Kerkplein 1
  • Deur open: 21:30u
  • Entree: 7,00/3,50

Online

Jazz & Beyond is tegenwoordig ook te volgen via Twitter (@jazzandbeyond) en actief op Facebook via www.facebook.com/jazzandbeyond dus wil je volledig op de hoogte blijven, volg ons via Twitter en 'like' ons op Facebook.

Verwacht

  • 08-12-12 Jazz & Beyond: Bruut!
  • 22-12-12 Jazzlab: Explosive Xmas party hosted by TnT ;-)
  • 31-12-12 DJS Oud & Nieuw Party
Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazz & Beyond
Website:http://www.jazzandbeyond.nl


Deel dit bericht met je vrienden!