logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
08dec 2012

Afrikaanse-percussieworkshop The Rhythm School

Zaterdag 8 december 2012.

The Rhythm School is al ruim 15 jaar een muziekschool in Dordrecht voor slagwerkers. Binnen deze muziekschool is er gelegenheid Afrikaanse en Braziliaanse percussielessen te volgen. De nieuwe lessen starten begin December 201 en begin Januari 2013.

Percussie workshop voor wie?

De workshop is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in slagwerk muziek en het bespelen van trommels uit West-Afrika en Brazilie. Voor deelname aan de workshop is een muzikale achtergrond geen vereisten. Wij gaan ervan uit dat iedereen ritmegevoel heeft. Dit moet alleen vaak nog ontdekt of (verder) ontwikkeld worden. Lijkt het u leuk om samen muziek te maken , dan is deze workshop iets voor u. De workshop is alleen voor volwassenen.

Welke instrumenten worden gebruikt?

De beginners workshop vind plaats op maandagavond behandelt diverse stijlen uit verschillende West-Afrikaanse landen als Guinee, Mali, Senegal en Ghana. Een verscheidenheid aan trommels en klankinstrumenten worden gebruikt, zoals de djembe, dundun, kenken, shekere, bell en kpalogo drums. Voor de braziliaanse muziek op de woensdagavond gebruiken wij het samba instrumentarium zoals surdo's, caixa, ganza en repenique. Deze instrumenten zijn aanwezig Deze workshop is bedoeld voor mensen die al enige speel ervaring hebben of een beginnerscursus gedaan hebben. Iedere woensdagavond repeteren drie verschillende groepen een divers percussie repertoire dat bestaat uit Afrikaanse, Braziliaanse en Cubaanse ritmen.

Door wie worden de workshop gegeven?

De lessen worden gegeven door gediplomeerd slagwerk docent Timothy van der Holst. Hij heeft klassieke en geïmproviseerde muziek gestudeerd aan het Brabants conservatorium. Sinds 1995 heeft hij een eigen slagwerk school en geeft vele workshops op scholen, bedrijven en instellingen.

Voor meer informatie kunt u bellen met The Rhythm School 06 23607569 of mailen met info@rhythmschool.nl.

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: The Rythm School


Deel dit bericht met je vrienden!