logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
29nov 2012

Concert William Byrd Vocaal Ensemble

Donderdag 29 november 2012 vanaf 20:15 uur.

Op 29 november 2012 zal het William Byrd Vocaal Ensemble, na een succesvol optreden in 2009, opnieuw aantreden in de serie van de C-Factor Hoeksche Waard.

Het ensemble mag zich scharen onder de top van de Nederlandse amateur kamerkoren. Het William Byrd Vocaal Ensemble is een Leids koor en is opgericht in 1981 en telt ca. 25 leden, zes of zeven per stemgroep. Het koor voert voornamelijk a capella werken uit, hoewel het af en toe een uitstapje maakt naar werken met piano- of orkestbegeleiding.

Het repertoire omvat de koorliteratuur van de laatste vijfhonderd jaar. Gewoonlijk wordt tweemaal per jaar een concertserie georganiseerd. In het jubileumjaar 2006 werden succesvolle uitvoeringen van de Johannes Passion van J.S. Bach gegeven.

Het ensemble staat onder leiding van internationaal bekende tenor Nico van der Meel. Hij studeerde koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij Jan Eelkema en Barend Schuurman en later hoofdvak zang bij Margreet Honig. Hij is voornamelijk bekend als zanger van oude muziek en is lid van het ensemble Camerata Trajectina, dat zich specialiseert in de Nederlandse muziek van de middeleeuwen tot de Gouden Eeuw. Hij heeft echter een breed concertrepertoire opgebouwd met muziek van de 16e tot en met de 20e eeuw. Hij geniet internationaal grote faam voor zijn vertolkingen van de evangelistenpartij in de Passionen van J.S. Bach.

Het programma van dit concert staat in het teken van Nederlandse componisten, voor wie 2012 een gedenkjaar is. Het toeval wil dat de componisten Adrian Willaert (overleden 1562), Jacobus Clemens non Papa (geboren ca. 1512), Jan Pieterszoon Sweelinck (geboren 1562), Alphons Diepenbrock, Johan Wagenaar (beiden geboren 1862), Herman Strategier en Rudolf Escher (beiden geboren 1912) allemaal Franse chansons voor koor a capella hebben geschreven. Met dit gegeven in het hoofd heeft het William Byrd Vocaal Ensemble een schitterend programma samengesteld.

Het maakt voelbaar hoe de Franse cultuur door de eeuwen heen grote invloed heeft gehad op de Nederlandse muziek.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk, Breestraat te Westmaas, aanvang: 20.15 uur.
Toegangsprijzen: €  13 (CJP/65+ € 11, scholieren/studenten CKV € 5)
Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Contactinformatie:
Locatie: Westmaas
Organisator: C-factor
Website:http://www.cultuurhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!