logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
22nov 2012

Het ontstaan van de Hoeksche Waard

Donderdag 22 november 2012, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

De Hoeksche Waard is een uniek gebied. Niet voor niets is het eiland enkele jaren geleden uitgeroepen tot Nationaal Landschap. Maar hoe is dit bijzondere landschap eigenlijk ontstaan?

Op donderdagavond 22 november zal mw Elsa van Dorsser – lerares en landschapsspecialist in de Hoeksche Waard – een boeiende en aansprekende presentatie houden over de ontstaansgeschiedenis van de Hoeksche Waard.

Zij zal uit de doeken doen hoe het gebied, dat rond de jaarwisseling bestond uit veen- en moerasgebied, stukje bij beetje werd bedijkt. Hoe de boeren met hun blote handen lapje voor lapje strookjes land drooglegden. Een verrassend verhaal van slijken en slikken, gorzen, kreken en rietkragen.  En de eeuwige dreiging van storm en vloed, die in 1421 de Hoeksche Waard voorgoed scheidde van het vaste land.

Een spannende avond vol verbazende verhalen en gezichtspunten: de geschiedenis van ons landschap, over het ontstaan van de Hoeksche Waard.

Bibliotheek Puttershoek | 22 november | aanvang  19.30 – 21.30 uur | toegang gratis | vooraf aanmelden gewenst | via www.debhw.nl of via 078 676 4143.

Contactinformatie:
Locatie: Puttershoek
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!