logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
21nov 2012

Inloopbijeenkomst over dyslexie, ADHD en autisme

Woensdag 21 november 2012, van 13:30 uur tot 16:00 uur.

Op woensdagmiddag 21 november 2012 is er in de bibliotheek van Oud Beijerland een inloopbijeenkomst/informatiemarkt voor ouders van kinderen met dyslexie,  ADHD en/of autisme.

Ouders kunnen deze middag in de bibliotheek terecht met vragen over dyslexie, ADHD, autisme en andere leer- en gedragsstoornissen en tips en ervaringen met elkaar en met de ervaringsdeskundige vrijwilligers uitwisselen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de afdeling Groot Rotterdam van de vereniging Balans in samenwerking met de bibliotheek Hoeksche Waard. Balans is de landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelings-stoornissen bij leren en/of gedrag, zoals ADHD, dyslexie en PDD-NOS.

De vereniging geeft informatie over deze problemen, brengt ouders in contact met elkaar en doet aan belangenbehartiging. De afdeling Groot Rotterdam van Balans organiseert o.a. inloopbijeenkomsten die voor iedereen toegankelijk zijn.

Bezoekers van de bijeenkomst wordt zeker aangeraden om een kijkje te nemen bij het Makkelijk Lezen Plein. (MLP) Het MLP is een kast voor kinderen, die lezen niet zo makkelijk vinden.

Op het MLP vinden ze (luister)boeken, DVD's en tijdschriften die speciaal voor hen geselecteerd zijn. Ook kunnen zij informatie vinden voor werkstukken en spreekbeurten. De aansprekende vormgeving van de kasten en aantrekkelijke frontale opstelling van de materialen zorgen er voor, dat lezen ook een feest wordt voor kinderen die hier (nog) moeite mee hebben.

De bijeenkomst op 21 november wordt gehouden in de bibliotheek Hoeksche Waard, Steenenstraat 24 in Oud Beijerland.

Belangstellenden kunnen geheel vrijblijvend tussen 13.30 en 16.00 uur binnenlopen. Meer informatie op de website van de bibliotheek: http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/ of via groot.rotterdam@balansregionaal.nl

Contactinformatie:
Locatie: Oud-Beijerland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!