logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
13nov 2012

In 7 stappen wegwijs op het sociale web

Dinsdag 13 november 2012.

Bloggen, Twitter, Facebook, YouTube, Picasa, Google. Wie er nooit van heeft gehoord, moet wel onder een steen hebben geleefd. Maar ermee werken, eruit halen wat erin zit: dát is een ander verhaal. De Bibliotheek Hoeksche Waard gaat leden en geïnteresseerden op weg helpen.

’7Dingen’ heet het project en dat staat voor: in zeven stappen (veel) meer leren over het sociale web.

In ’7Dingen’, dat 13 november van start gaat en waarvoor men zich vanaf nu kan opgeven, komen bloggen, Twitter, Facebook en Google aan de orde, maar ook is er aandacht voor mediawijsheid, mobiel internet, sociale media en privacy.

Het traject begint op 13 november met een algemene bijeenkomst in de bibliotheek aan het Stockholmplein in Strijen, waarna iedereen aan de slag gaat in zijn eigen tempo en op de momenten die hen het beste uitkomen. Na een maand, op 18 december, is er een tussentijdse bijeenkomst. En op 5 februari is de slotavond en de uitreiking van het certificaat voor de deelnemers.

De deelnemers werken thuis achter hun eigen laptop of pc, maar ze hebben contact met de andere deelnemers en worden bovendien op afstand individueel begeleid door een van coaches van de bibliotheek. Die coach geeft antwoord op vragen en reikt oplossingen voor problemen aan. Wil men een coach onder vier ogen raadplegen, dan kan dat ook. Er is wekelijks een spreekuur in de bibliotheek in Strijen.

Er is plaats voor 30 deelnemers. Leden van de bibliotheek betalen 35 euro, niet-leden 40 euro.

Men kan zich opgeven of meer informatie opvragen via webmaster@bibliotheekhoekschewaard.nl o.v.v. ‘7Dingen’.

Bellen kan natuurlijk ook: 078-6741041

Contactinformatie:
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!