logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Workshop Schotse  Kerst Plum Pudding maken'
07nov 2012

Workshop Schotse Kerst Plum Pudding maken

Van woensdag 7 november 2012 tot en met vrijdag 9 november 2012.

Op 7, 8 en 9 november 2012 zijn er in ’s-Gravendeel weer de workshops: Maak je eigen Schotse Kerstpudding. De workshop vindt plaats op de eerste etage van de Schotse craft-shop The World of Scotland in ’s-Gravendeel. De deelnemers krijgen, natuurlijk in Kerstsfeer uitleg over tradities en anekdotes van de Schotse kersttradities. Het is voor Nederland uniek: luisteren en proeven. Iedereen maakt zijn of haar, deelnemers zijn niet allemaal vrouwen, eigen Kerst plum-pudding.

Het animo voor deze unieke workshops is groot. Geheel volgens Britse traditie worden in Schotland de kerst plumpuddingen al weken voor kerst gemaakt. Het gebeurt in Nederland ook en wel in ’s-Gravendeel op 7, 8, en 9 november.

Ondanks dat het buiten nog niet eens vriest, is de belangstelling voor deze unieke kerstpudding avonden zeer groot. Er zijn zelfs al mensen die zich voor de puddingworkshop voor volgend jaar hebben opgegeven. Het Schotse familie bedrijf The World of Scotland in ’s-Gravendeel organiseert deze voor Nederland unieke workshop alweer voor het 18e jaar. Fiona Adams geboren en opgegroeid in Carnoustie in Schotland, gebruikt haar moeders recept om hier in Nederland deze oer Britse kerst desserts klaar te maken. Samen met haar man verzorgt zij jaar deze “Plum Pudding avonden”.

Het enthousiasme lijkt ieder jaar weer toe te nemen. Het zijn niet alleen bewoners uit de directe omgeving van de Hoeksche Waard maar ook vanuit steden als Veenendaal en Maastricht komen de deelnemers met beslagkom en pollepel naar de Griendweg in ‘s-Gravendeel. Hier is de Schotse craft-shop van  The World of Scotland.

De workshop ruimte en de Schotse winkel zijn al helemaal in kerstsfeer. In de schappen liggen hier ook de kant en klare plumpuddingen in diverse grootte en uitvoeringen – zelfs met Glenfiddich whisky bereid-  klaar voor de verkoop. Maar er is veel meer: mincepies, crackers, mincemeat, iced cakes, shortbread, brandy butter en natuurlijk kerstmuziek op de achtergrond.

En op de eerste verdieping is de ruimte voor de puddingmakers. Per avond maken zo’n twintig man – jawel ook mannen zijn aanwezig – hier volgens de Schotse traditie ieder zijn eigen kerstpudding. Het is een gezellige avond in Schotse sfeer vol met anekdotes en x-mas crackers, mincepies, shortbread en ander lekkernijen. De verhalen over en achtergrond van deze Schotse plumpudding komen met de nodige humor aanbod.

Halverwege de avond is iedereen druk doende de ingrediënten (die uit Schotland komen) te verwerken. Het roeren van het beslag, stirren heet dat op z’n Schots, is een belangrijk onderdeel. Het gebeurt van oost naar west. Heel belangrijk. Doe je het fout dan belooft het komende jaar niet veel goeds. De deelnemers nemen het met een korreltje zout. Zij genieten van de sfeer en nu maar hopen dat de pudding op kerstdag lekker smaakt.

Voor wie nog wil deelnemen aan de puddingavond op vrijdagavond of meer informatie wil over de kerstpudding kan op zaterdagen terecht bij The World of Scotland aan de Grienweg 5 in 's-Gravendeel of bel naar 078 - 6762367 of kijk op www.theworldofscotland.nl

Contactinformatie:
Locatie: 's-Gravendeel
Organisator: The World of Scotland
Website:www.theworldofscotland.nl


Deel dit bericht met je vrienden!