logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
06nov 2012

Overzichtstentoonstelling “10 jaar Oud-Puttershoek”

Van dinsdag 6 november 2012 tot en met dinsdag 8 januari 2013.

Van 6 november 2012 tot en met 8 januari 2013 is in het gemeentehuis van Binnenmaas aan de Sportlaan 22 te Maasdam de overzichtstentoonstelling “10 jaar Oud-Puttershoek” te bezichtigen. Deze expositie geeft een beeld van de in deze periode door de Stichting Oud Puttershoek gehouden tentoonstellingen.

De grondlegger van de Stichting “Oud-Puttershoek”, Jaap Hoogvliet uit Puttershoek, is een verwoed verzamelaar. Nadat hij zich in 1968 in Puttershoek vestigde begon hij alles over dit dorp te verzamelen. Zijn collectie groeide zodanig, dat dorpsgenoten op den duur bij hem te rade gingen voor bepaalde foto’s of andere gegevens.

Zo kwam hij onder andere in contact met Jaap van der Linden, Jan Groeneveld en Wim Nuiten. In het najaar van 2001 vormden zij een werkgroep ter voorbereiding van een grote tentoonstelling in het gemeentehuis in de maand april 2002. Deze tentoonstelling was een enorm succes, werd door honderden mensen bezocht en resulteerde in de oprichting van de stichting op 3 juli 2003.

Verschillende tentoonstellingen volgden in zowel het gemeentehuis als in `t Huys te Hoecke. Vanaf april 2007 heeft de Stichting de beschikking over een paar ruimtes in het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Kastanjelaan, die zijn ingericht als documentatie- en expositieruimte. Met succes werd ook daar meerdere malen geëxposeerd.

De overzichtstentoonstelling “10 jaar Oud-Puttershoek” geeft een goed beeld van wat de afgelopen tien jaar aan een groot publiek is getoond. Te zien zullen zijn een selectie uit exposities als: Gedane Zaken - Beelden van het oude dorp, de Watersnood en De zoete geur van de Peefabriek, over de voormalige suikerfabriek in Puttershoek. Van elke expositie zijn foto’s op A4-formaat bijeengebracht, in totaal zo’n 300 stuks.

De expositie wordt geopend op dinsdag 6 november om 20.00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: Maasdam
Organisator: Gemeente Binnenmaas
Website:www.binnenmaas,nl


Deel dit bericht met je vrienden!