logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Fotopresentatie
03nov 2012

Fotopresentatie "Een kijkje in de Rijkestraat"

Zaterdag 3 november 2012, van 09:30 uur tot 12:00 uur.

De historische vereniging in 's Gravendeel verzorgt iedere eerste zaterdag van de maand (9.30 uur tot 12.00 uur) een nieuwe fotopresentatie met unieke oude foto's van het dorp op een groot scherm in de bibliotheek. Elke maand komt een ander thema aan de orde.

Zaterdag 3 november 2012 is het thema ‘Gravendeel en de Rijkestraat. Al meer dan driehonderd jaar zijn straatnamen als Kerkstraat, Voorstraat, Langestraat, Rijkestraat en Smidsweg bekend in ‘s Gravendeel. Wie de geschiedenis van het dorp bestudeert komt steeds de Rijkestraat tegen.

Zoals in 1807 toen Jan Johannesse Pluimert een pand kocht in de Rijkestraat aan de zuidzijde, op het 2e erf gerekend vanaf de Langestraat. Daar begon Jan J. Pluimert een bakkerij. Midden in de Franse tijd, die bekend staat om de enorme economische malaise, handelsboycot, oorlogsheffingen en zware belastingdruk. Het moet moeilijk geweest zijn – zelfs voor een bakker in de Rijkestraat – om het hoofd boven water te houden.

Van de Rijkestraat zijn de afgelopen honderd jaar veel foto’s gemaakt en bewaard gebleven. De historische vereniging ’s Gravendeel verzamelde ze en zette de foto’s in een digitaal archief. Zo zijn ze voor een groot publiek te raadplegen en te zien.

Bibliotheek ’s Gravendeel | | zaterdag 3 november 2012 | 9.30 uur tot 12.00 uur.

Contactinformatie:
Locatie: 's-Gravendeel
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!