logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
25okt 2012

Oude beelden Mijnsheerenland en Westmaas

Donderdag 25 oktober 2012, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

 Buitenspelen, de kerk, de eerste auto, portretten van bewoners voor hun huizen, het muziekkorps en het schoolplein in Westmaas en Mijnsheerenland. Op donderdagavond 25 oktober 2012 worden in de Bibliotheek Hoeksche Waard vestiging Mijnsheerenland filmbeelden uit de jaren vijftig en zestig vertoond.

Hoe weten wij hoe het er zestig jaar geleden in Mijnsheerenland en Westmaas aan toe ging? Hoe kinderen zich na schooltijd vermaakten? Hoe een dag van een huisvrouw eruit zag? Het zijn juist die kleine dingen, de dagelijkse gang van zaken in een dorp, die bepalend waren voor het leven van veel dorpelingen. Oude filmbeelden herinneren aan de spelletjes, de tradities, het dagelijks ritme en de modernisering van het dorp.

De belangrijkste bron voor de vertoonde beelden is een film die de zakenman J.W.L. Adolfs in de jaren vijftig en zestig maakte in Westmaas en Mijnsheerenland. Erfgoed centrum DiEP  vond de beelden in het archief en monteerde ze tot een avondvullende film vol unieke dorpsbeelden.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met  lokale historische verenigingen, met erfgoedcentrum DiEP in Dordrecht en met het streekmuseum Hoeksche Waard in Heinenoord.

De toegang voor deze avond is gratis. Vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan via de website (info@debhw.nl) of aan de balie van de bibliotheek of telefonisch 0186 601 203

Donderdagavond 25 oktober 2012 in De Bibliotheek Hoeksche Waard Mijnsheerenland | Laan van Westmolen 121 | 3271 BJ Mijnsheerenland | 19.30 uur tot  21.30 uur |

Contactinformatie:
Locatie: Mijnsheerenland
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Website:http://www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!