logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert door Duo Panache'
25okt 2012

Concert door Duo Panache

Donderdag 25 oktober 2012 vanaf 20:15 uur.

Op 25 oktober 2012 presenteert C-factor Hoeksche Waard haar tweede concert van dit seizoen.

Een extra bijzonderheid is dat dit concert uit twee delen bestaat, voor de pauze een klassiek deel en na de pauze een deel met sfeervolle nederlandstalige en engelstalige luisterliedjes, in prachtige eigen arrangementen met de zangeres Annebet Brongers.

Het Klassieke deel wordt verzorgd door Duo Panache, bestaande uit Petra Rosa, harp en Cecile Oorthuis, dwarsfluit.
Petra Rosa studeerde aan het  Utrechts Conservatorium en vervolgens aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Erika Waardenburg. Als freelance harpiste is ze werkzaam geweest bij een groot aantal orkesten en ensembles. Ook werkte zij geregeld als studio-musicus en was betrokken bij theater- en tv-producties. Momenteel legt zij zich vooral toe op het optreden met haar eigen ensembles, Duo La Primavera (harp/sopraan), Angelpact (harp/zang) en Duo Panache (fluit/harp).

Cécile Oorthuis studeerde aan het Sweelinck Conservatorium bij Pieter Odé. Na het afronden van haar klassieke opleiding in 1993 studeerde zij vervolgens een aantal jaar bij Jazz-fluitist Peter Guidi.  Naast een lespraktijk is zij veelvuldig werkzaam in musical-orkesten (o.a. Phantom of the Opera) en diverse muziekproducties (o.a. soliste bij het Nederlands Theater Orkest.

Annebet Brongers studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en volgde zanglessen bij Ellie Machtel en Henriette Schenk. Ook had zij les aan de Academie Voor Lichte Muziek in Hilversum. Ze trad op in een aantal muziekproducties en deed bij enkele programma’s radio en televisie-ervaring op.
De combinatie fluit/harp leent zich voor een veelzijdig repertoire. Duo Panache beperkt zich dan ook niet tot alleen de klassieke fluit/harp-stukken, maar brengt ook graag minder voor de hand liggend repertoire ten gehore.

 Tijdens het concert zullen zij de verschillende stukken en componisten die zullen worden uitgevoerd toelichten. In een aantal stukken komen ook de piccolo en altfluit aan bod. Het programma (voor de pauze) bevat werken van Antonio Vivaldi , Josef Molnar, Philippe Gaubert, Jules Massenet, Isaac Albeniz en Chick Corea.

Het deel na de pauze door Angelpact (zang/harp/fluit), met werken van o.a. Barbra Streisand, Jenny Arean en Jacques Brel.
De harp van Petra Rosa die soms als een engelenkoor mee jubelt, en soms als een brommende bas de zang begeleidt. Geniet van de verhalende stem van Annebet Brongers

Het concert vindt plaats in het Gemeentehuis te Piershil, Voorstraat 31, aanvang: 20.15 uur.
Toegangsprijzen: €  14 (CJP/65+ € 12, scholieren/studenten CKV € 5)
Kaartverkoop: VVV Hoeksche Waard, Waterstal 1, Oud-Beijerland, telefoon (0186)616000
Reserveringen: A. Stolk, telefoon (0186)661902, e-mail ajstolk@planet.nl

Contactinformatie:
Locatie: Piershil
Organisator: C-factor
Website:www.cultuurhw.nl


Deel dit bericht met je vrienden!