logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
23okt 2012

Lee Fields & The Expressions live in Dordrecht

Dinsdag 23 oktober 2012 vanaf 21:00 uur.

Nog iets meer dan een maand maar dan is het zover. Op 23 oktober 2012 presenteert The Beatclub in samenwerking met Het Dolhuis met gepaste trots: Lee Fields & The Expressions Live

Toen Lee Fields in 2006 samen met The Sugarman 3 het Dolhuis bezocht, ging het dak eraf. Inmiddels zit dat er na een verbouwing weer stevig op dus is het de hoogste tijd voor een tweede bezoekje van deze Amerikaanse Soul & Funk legende. Ditmaal zal hij worden vergezeld door niemand minder dan The Expressions.

Laat duidelijk zijn dat soul voor Lee Fields geen modegril is. Fields was al volop actief in de jaren zeventig en zijn singletjes uit die tijd worden gezocht door fanatieke aanhangers van het genre. Zijn looks en muzikale stijl deden in die tijd aan James Brown denken, wat er voor zorgde dat Fields de bijnaam Little J.B. in de schoot geworpen kreeg. Eind jaren negentig werd de muziek van Fields opgepikt door een nieuwe generatie funk- en soulfans van het Desco label – waaruit later ook o.a. Sharon Jones & The Dap Kings, Charles Bradley, The Budos Band, The Menahan Streetband uit voortkwamen. Sindsdien maakte Lee Fields alweer vijf nieuwe albums, waarvan ‘Faithful Man’ uit maart 2012 de nieuwste is.

Biografie Lee Fields

Er zijn niet veel soul artiesten die vandaag de dag nog altijd actief zijn terwijl ze hun eerste album uitbrachten in 1969, toen R&B nog voor echte Rhythm & Blues stond. Lee Fields echter is er zo een! 

Sinds eind jaren zestig heeft de uit North Carolina afkomstige Soul zanger een indrukwekkende catalogus opgebouwd en toerde hij o.a. met legendes als Kool and the Gang, Sammy Gordon en de Hip-Huggers, OV Wright, Darrell Banks en Little Royal. Het mag opmerkelijk genoemd worden dat met een carrière van inmiddels 43 jaar, releases op twaalf verschillende platenlabels en diverse wereldtournees, Lee met zijn rauwe en maar nog altijd tedere stem, de laatste jaren waarschijnlijk zijn beste werk uit zijn gehele carrière heeft afgeleverd.

Het repertoire van Lee varieert van James Brown-achtige funk en lo-fi blues tot hedendaagse Southern Soul  en dansbare house. Lee blijft zich ontwikkelen en doet dat de laatste jaren samen met The Expresssions wat in 2009  resulteerde in hun eerste volwaardige album ‘My World’. Een album vol oude – filmische – soul compleet met strijkorkest. Het leverde lovende kritieken op van de internationale pers.

Hoewel de vergelijkingen makkelijk opgaat met groepen als The Moments, The Delfonics, The Stylistics en natuurlijk James Brown, heeft Lee zich met dit album  eenvoudig weten te onderscheiden. Hij ontwikkelt zich nog altijd verder en blijft niet hangen in oude vertrouwde formules. Dit alles mede dankzij de jonge producers Jeff Silverman en Leon Michels die ondermeer verantwoordelijk zijn voor Aloe Blacc’s hit album ‘Good Things’ en hun werk voor artiesten als Adele, Liam Bailey, Ghostface Killah en rapper Jay-Z om er maar eens een paar te noemen.

Het is opmerkelijk dat hoe ouder Lee wordt, des te meer hij het Soul geluid waar hij mee opgroeide weet te perfectioneren. Op zijn laatste album getiteld ‘Faithful Man’ weet Lee deze perfectie weer verder te benaderen. Wederom een kroon op zijn werk.

• Lee Fields & The Expressions Live
• Dinsdag 23 oktober 2012
• Dolhuis – Dolhuisstraat 55 - Dordrecht
• Deur open 20:00u – Aanvang 21:00u
• Tickets 15 euro voorverkoop, (bij oa Velvet Music Dordrecht) / 17,50 euro aan de deur
• Digitale tickets verkrijgbaar via www.dolhuis.com
• Meer info via www.beatclub.nl
• YouTube http://youtu.be/0izlYypNyu0
• Press foto http://www.musicandmore.nl/beatclub/lee-fields-press.jpg

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht


Deel dit bericht met je vrienden!