logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
20okt 2012

Molendag in Hoeksche Waard

Zaterdag 20 oktober 2012.

Op initiatief van een aantal molenaars wordt op zaterdag 20 oktober 2012 de eerste Rabo Molendag Hoeksche Waard gehouden, waarbij op alle 12 molens in de Hoeksche Waard de deuren voor het publiek open zullen staan.

De 12 molens die nog in de Hoeksche Waard zijn overgebleven, staan in ’s-Gravendeel (‘t Vliegent Hert), Mijnsheerenland (De Oostmolen en De Goede Hoop), Heinenoord (Molencomplex Goidschalxoort), Maasdam (De Hoop en de Poldersche Molen”), Westmaas (Windlust), Puttershoek (De Lelie), Zuid-Beijerland (Landzigt), Piershil (Simonia), Nieuw-Beijerland (De Swaen) en Goudswaard (Windlust).

De meeste van deze 12 molens kunnen draaien en malen. Twee molens zijn stilgezet in verband met een voorgenomen restauratie of slechte biotoop. Een aantal molens is in de afgelopen jaren prachtig gerestaureerd.

Ook de molens die normaal niet kunnen worden bezocht: ’t Vliegent Hert in ’s-Gravendeel en De Goede Hoop in Mijnsheerenland, zullen op die dag toegankelijk zijn. De pas ingrijpend gerestaureerde Oostmolen, aan de Provinciale Weg vlakbij de Binnenmaas, zal die dag ook open zijn.

De molenaars die het initiatief hebben genomen voor de Molendag, zijn bezig met het ontwikkelen van allerlei plannen voor 20 oktober. Iedere bezoeker krijgt op de eerste molen die hij of zij aan doet een VVV-gids met een kaart waar alle molens op staan. Verder krijgen de deelnemers een stempelkaart en informatie voor het bezoek aan de 12 molens of een deel daarvan.

Bij een bezoek aan minstens 5 molens wordt een vers te bakken pannenkoek aangeboden. Op vertoon van de stempelkaart krijgen de deelnemers bij een aantal horecagelegenheden korting op koffie met gebak.

Verschillende molenaars bereiden voor de Molendag demonstraties van oude ambachten en andere bijzondere attracties bij hun molens voor.

Een van de plannen is verder een tocht voor maximaal 40 deelnemers per paard en huifkar rond de Binnenmaas, langs de vijf aanliggende molens.

Belangstellenden voor deze tocht kunnen zich vanaf nu tot 13 oktober aanmelden per e-mail (pjholster@kpnplanet.nl) of telefonisch (06-10474025).

Contactinformatie:
Locatie: Hoeksche Waard


Deel dit bericht met je vrienden!