logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
13okt 2012

Jazz & Beyond presents: SINAS

Zaterdag 13 oktober 2012 vanaf 22:30 uur.

Na het daverende succes tijdens het Big Rivers festival wist de organisatie van Jazz and Beyond zeker dat deze band terug moest komen voor een club optreden en dat doen ze. Op zaterdag 13 oktober 2012 gaat het absoluut een groot muzikaal feest worden met deze 8-mans formatie met leden van o.a. The New Cool Collective.

Check Sinas op YouTube

Zelf omschrijft Sinas hun muziek als 'Global Dancefloor Music'. Het geeft aan waar Sinas voor staat: dwingende beats, onweerstaanbare grooves en pakkende melodieën uit alle windstreken. Zoals ook te horen is op hun twee albums. Sinas brengt meerdere culturen en invloeden samen tot groovende dance. Bandleider en saxofonist Wouter Schueler verrast met sterke composities en slaagt er in om een perfecte bezetting samen te stellen die zijn ideeen kunnen vertolken.

Na de release van het debuutalbum Global Explorations (2008) ging het hard met Sinas: optredens op talloze festivals en podia, airplay op nationale radio en sessies voor VPRO radio en NPS/Cultura 24.

Na de release van het album Intergalactic Freedom (2010) speelde sinas oa op Noorderslag, bij VPRO`s vrije geluiden TVned1 en in clubs als: Paradiso Amsterdam, Paard Den Haag, 013 Tilburg. In een tijd waarin onze samenleving steeds argwanender lijkt te worden jegens alles wat vreemd is, is de muziek van Sinas juist een eerbetoon aan alles wat culturen, mensen en muziek verschillend maakt.

De pers over Sinas:
“met een lekker orgeltje, razende electronica, strakke percussie en sterke songs van bandleider wouter schueler, lijkt het alsof de zomer weer begint” – Volkskrant
‘Een wereldband en ideale clubact ineen’ – Trouw
‘Nederland heeft er een wreed swingend feestorkest bij’ – VPRO

Zaterdag 13 oktober 2012 - Jazz & Beyond presents SINAS
Jazzpodium DJS
Grotekerksplein 1 – Dordrecht
Entree 7 euro – 3,5 euro voor leden
Deur open 21:30u / Aanvang 22:30u

Jazz and Beyond avonden brengt iedere 2de zaterdag van de maand een live programmering en dj naar Dordrecht die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixen. De muziek is voor jong en oud, maar om voor de jongen mensen de drempel laag te houden is de entrée prijs tot 25 jaar slechts 3,50 euro.

Online

Jazz & Beyond is tegenwoordig ook te volgen via Twitter (@jazzandbeyond) en actief op Facebook via www.facebook.com/jazzandbeyond dus wil je volledig op de hoogte blijven, volg ons via Twitter en 'like' ons op Facebook.

Verwacht

  • 23-10-12 Beatclub Concert: Lee Fields & The Expressions (USA) Live
  • 27-10-12 Jazzlab: A Trip Trough Blue Note Sessie
  • 10-11-12 Jazz & Beyond: Scallymatic Orchestra new album release
  • 24-11-12 Jazzlab: To Be Jazzed & Atanga Boom
  • 08-12-12 Jazz & Beyond: Bruut!
Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazz & Beyond
Website:www.jazzandbeyond.nl


Deel dit bericht met je vrienden!