logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
29sep 2012

Jazzlab presents: Nina's Dream & Flora

Zaterdag 29 september 2012 vanaf 22:30 uur.

Dit seizoen gaan we door met de succesvolle Jazzlab avonden. Vanaf nu zullen we tijdens Jazzlab avonden voortaan 2 bands presenteren die iets te maken hebben met improvisatie, jong- en/of oud talent uit de regio. Soms een sessie maar in veel gevallen presenteren musici hun allernieuwste project.

Deze editie (zaterdag 29 september 2012) zijn er twee Rotterdamse bands te gast. Nina’s Dream stond onlangs nog op het Big Rivers festival Young Talent podium en zijn er klaar voor om ook het jazzpodium onveilig te komen maken. Onder invloed van The Yellow Jackets, Joni Mitchell, John Scofield, Herbie Hancock, Robert Glasper weten zij op hun eigen wijze hun werk te presenteren. De muziek is te omschrijven als een mix van Pop met Soul en Jazz invloeden. Fris, energiek en sferisch zijn termen om hun muziek te omschrijven. Met de prachtige stem van hun zangeres en een groovende ritme sectie is dit een band om zeker in de gaten te houden.

Flora is een gloednieuwe kwartet uit Rotterdam onder leiding van fluitiste Floor Polder. Ontstaan op het Rotterdams conservatorium (Codarts) hebben de vier musici elkaar gevonden en ontwikkelde zij een geheel eigen geluid. De groep experimenteert met grooves, improvisatie en elektronische sounds. Denk aan een mengeling van zonnige Braziliaanse ritmes en kleurrijke Jazz. Met de fluit als solo instrument en het gebruik van effecten heeft de groep een uniek geluid.

JazzLab avonden brengt iedere laatste zaterdag van de maand een live programmering en dj naar Dordrecht die jazz en aanverwante stijlen mixen. De muziek is voor jong en oud, maar om voor de jongen mensen de drempel laag te houden is de entrée prijs tot 25 jaar slechts 3,50 euro.

  • Jazzlab presents: Nina's Dream & Flora
  • Zaterdag 29 september 2012
  • Jazzpodium DJS - Grote Kerkplein 1 - Dordrecht
  • Deur open: 21:30u / Aanvang: 22:30u
  • Entree: 7,00/3,50 euro

Online

Jazz & Beyond is tegenwoordig ook te volgen via Twitter (@jazzandbeyond) en actief op Facebook via www.facebook.com/jazzandbeyond dus wil je volledig op de hoogte blijven, volg ons via Twitter en 'like' ons op Facebook.

Verwacht

  • 13-10-2012 Jazz & Beyond  -  Sinas (World Funk)
  • 23-10-2012 Beatclub Concert @ Dolhuis – Lee Fields & The Expressions (USA)
  • 27-10-2012 Jazzlab - Blue Note Sessie
  • 10-11-2012 Jazz & Beyond - Scallymatic Orchestra presents new album
  • 24-11-2012 Jazzlab – Atanga Boom (new r’dam Afrobeat)
Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazz & Beyond
Website:www.jazzandbeyond.nl


Deel dit bericht met je vrienden!