logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
27sep 2012

Herkomst familinamen in de Hoeksche Waard

Donderdag 27 september 2012 vanaf 19:30 uur.

De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert in samenwerking met historische verenigingen een lezing over de herkomst van onze voor- en familienamen in de Hoeksche Waard. Spreekster op deze avond is mevrouw Conny Biesheuvel – van Eijnden uit Heinenoord.

Deze avond is in het kader van Historie in de Bibliotheek (HIB) op donderdagavond 27 september (19.30 tot 21.30) in Bibliotheek Numansdorp.

Wanneer we de oorsprong van onze voornamen nagaan, dan blijkt dat de meeste ervan iets te maken hebben met het christendom. Ook kennen we in ons land nog veel Germaanse namen. Voor familienamen is de herkomst moeilijker te achterhalen. Familienamen ontstonden net als bijnamen in de volksmond.

Voor de pauze gaat Conny Biesheuvel - van den Eijnden de aanwezigen vertellen over de oorsprong en betekenis van voornamen. Tijdens de pauze krijgt u de gelegenheid uw eigen voornamen op te zoeken en te herleiden. Na de pauze krijgt u uitleg over de verschillende achternamen en de betekenis ervan. Enige humor zal zeker niet ontbreken! Ook daarna is er tijd om uw familienaam te herleiden.

De toegang voor deze avond is gratis. Vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan via de website (info@debhw.nl) of aan de balie van de bibliotheek of telefonisch 0186 653432

Donderdagavond 27 september, aanvang 19.30 in De Bibliotheek Hoeksche Waard vestiging Numansdorp, Wethouder van der Veldenweg 3, 3281 AN, Numansdorp.

Contactinformatie:
Locatie: Numansdorp
Organisator: Bibliotheek Hoeksche Waard
Website:www.bibliotheekhoekschewaard.nl


Deel dit bericht met je vrienden!