logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Bachsalons op unieke locaties in Dordrecht'
22sep 2012

Bachsalons op unieke locaties in Dordrecht

Van zaterdag 22 september 2012 tot en met zondag 23 september 2012.

In het tweede weekeind van het Bachfestival Dordrecht (22 en 23 september 2012) wordt op een aantal bijzondere locaties in de binnenstad gemusiceerd. Er zijn concerten bij mensen thuis, in galeries, in het Dordts Patriciërshuis (Museum aan de Maas) en op andere plaatsen waar muziek geen dagelijkse kost is.

De ‘Bachsalons’ zijn vrij toegankelijk mits gereserveerd; het programma is te vinden op www.bachfestivaldordrecht.nl.

Met de ‘Bachsalons’ presenteert het festival de muziek van Bach op onverwachte en inspirerende locaties. In een intieme omgeving ademt het publiek als het ware met de muzikant(en) mee.

Bijzonder dit jaar is de verbinding met beeldende kunst; er zijn Bachsalons in het monumentale Dordts Patriciërshuis aan de Oude Maas en bij Teekengenootschap Pictura.

Op het ‘podium’ nemen meest jonge, getalenteerde muzikanten plaats die binnenkort afstuderen of net hun conservatoriumdiploma hebben. Ze spelen voornamelijk Bach Puur, tijdgenoten en leerlingen of navolgers. De concerten duren een klein half uur en zijn gratis (behalve Museum aan de Maas; € 5,-incl. rondleiding). Aanmelding kan via salons@bachfestivaldordrecht.nl.

Bach Festival Dordrecht

Van 14 t/m 23 september wordt in Dordrecht niet alleen muziek van Johann Sebastian Bach uitgevoerd, maar ook vertalingen van zijn muziek naar eigentijdse genres zoals jazz, tango, streetdance en wereldmuziek.

Op het programma staan ruim 150 publieksactiviteiten op 50 locaties waaronder concerten in zalen, salons en op straat, masterclasses en debat, lezingen en films. Toonaangevende ensembles en solisten van wereldfaam zullen vertegenwoordigd zijn. Veel concerten zijn gratis toegankelijk.

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Website:www.bachfestivaldordrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!