logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
21sep 2012

Tweedehands-kledingbeurs Soroptimist International

Van vrijdag 21 september 2012 tot en met zaterdag 22 september 2012.

Soroptimist international afd. Hoeksche Waard/IJsselmonde organiseert haar jaarlijkse tweede hands kledingbeurs op vrijdag 21 en zaterdag 22 september 2012 aan de Oostdijk 61 te Oud-Beijerland (vml HANS Textiel).  Vrijdag 21 september 9.00- 17.00 en zaterdag 22 september op 10.00-16.00.

Voor veel dames uit de regio is deze beurs een jaarlijks terugkerend uitje en ze staan dan ook altijd in de rij voor de opening, op jacht naar de mooiste koopjes. Naast de betere dameskleding worden ook shawls, sieraden en schoenen verkocht, dit tegen schappelijke prijsjes. Zo kunt u al een merk colbertje vinden voor € 7,50. Het is niet alleen leuk om te zoeken naar leuke kledingstukken, ook het passen, keuren en showen onder begeleiding van de organiserende Soroptimisten zorgt altijd voor veel plezier en gezelligheid. En u ondersteunt daarmee onze goede doelen.

De opbrengst gaat dit jaar naar diverse projecten te weten: het hospice te Zuid-Beijerland. Het hospice is een belangrijke voorziening in de Hoeksche Waard. Terminale en uitbehandelde patiënten krijgen in de laatste en moeilijke periode van hun leven alle aandacht en zorg, die zij nodig hebben en die (om allerlei redenen) niet in de thuissituatie kan worden geboden. Door middel van onze bijdrage wordt het mogelijk dat het hospice een deel van het meubilair kan vervangen. Dit betekent een verbetering van de verblijfsomstandigheden van alle patiënten die in de toekomst in het hospice verblijven.

In Georgië ondersteunen de soroptimisten een kinderdagverblijf. Met de opbrengst wordt grond aangekocht voor het kinderdagverblijf voor gehandicapte kinderen in Batumi van Nana Sakvarelidze. Met dit project wordt aan zeer kansarme kinderen een kans op enige ontwikkeling geboden.  Dit project vindt plaats in samenwerking met soroptimist international club Batumi.

Stichting het Zomerkind wordt ondersteund. De gift komt ten goede van een dagactiviteitencentrum voor meervoudig gehandicapte kinderen (8 à 10) in de Hoeksche Waard. In dit centrum wordt extra zorg geboden om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. De opbrengst is voor de aanschaf van leermiddelen.
Ook de Voedselbank Ridderkerk ontvangt een gift. De Voedselbank voorziet in een grote vraag van een groep, die van een absoluut minimum moet rondkomen. Onder hen zijn veel alleenstaande moeders met jonge kinderen. Er ontstaan in toenemende mate wachtlijsten voor de voedselbank, en de levering van goederen loopt terug.

Contactinformatie:
Locatie: Oud-Beijerland
Organisator: Soroptimist International


Deel dit bericht met je vrienden!