logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
11sep 2012

Symposium Kind en Natuur

Dinsdag 11 september 2012, van 19:30 uur tot 22:00 uur.

De werkgroep Symposia van de Vereniging Hoekschewaards Landschap nodigt u uit tot actieve deelname aan een avondsymposium met als titel Kind en Natuur.

Wij organiseren dit symposium op 11 september 2012 in het Nationaal Landschap Centrum in Numansdorp
Plaats: NLC Veerweg 1c Numansdorp

De natuurlijke speelruimte voor kinderen krimpt steeds meer. Toenemende verstedelijking, steeds drukker verkeer, nieuwbouw-wijken met ‘verantwoorde’ veilige speeltuintjes beperken in hoge mate de natuurlijke speelruimte die kinderen nodig hebben. De gevolgen van te weinig beweging zijn breed uitgemeten in de pers. Niet alleen in grote steden is dit een toenemend probleem, maar ook in onze landelijke omgeving  met uitdijende dorpen gaat dit een veel grotere rol spelen.

Tijdens dit symposium zal een drietal sprekers dit onderwerp benaderen vanuit eigen achtergrond en kennis.

  • Hoe belangrijk is een groene omgeving voor kinderen
  • Welke is de verantwoordelijkheid van lokale overheden
  • De praktijk vanuit het onderwijs 

Maaike van Kempen is opvoedkundige Vanuit de pedagogische invalshoek kijken we naar kinderen en natuur. Welke werking kan natuur en buiten zijn hebben op de lichamelijke, creatieve, sociaal –emotionele en verstandelijke ontwikkeling van kinderen? Hoe kun je kinderen de positieve invloed van natuur laten ervaren?

Johan van Driel is wethouder in Korendijk en lid dagelijks bestuur SOHWHet probleem wordt, hoe kan het anders, ook herkend door de politiek. Hebben de Hoekschewaardse bestuurders ook opvattingen over hetgeen nodig is en kunnen daar concrete plannen voor gemaakt worden? Deze avond hopen we daarover ideeën te horen en mogelijk ook antwoorden op te krijgen.

Basisscholen De Viking en Het Driespan hebben ervaring…. Kinderen zijn van nature betrokken bij hun omgeving. Ze gaan daar enthousiast en creatief mee aan de slag …..… Een kleine dorpsschool in een landelijke omgeving …..Dit zijn teksten van de sites van beide scholen. Hoe zijn hun ervaringen en kunnen zij anderen op weg helpen.

Het symposium wordt afgesloten met een forumdiscussie en inbreng vanuit de zaal.

Datum: dinsdag 11 september 2012—Aanvang 19.30  - 22.00 (inloop van 19:00).

Plaats NLC, Veerweg 1c Numansdorp

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden via symposium@hwl.nl

Contactinformatie:
Locatie: Numansdorp
Organisator: Hoeksche Waards Landschap
Website:http://www.hwl.nl/


Deel dit bericht met je vrienden!