logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
10sep 2012

HWL-lezing over paddenstoelen

Maandag 10 september 2012 vanaf 20:00 uur.

Lezing door Huib de Kam op maandag 10 september in Klein Profijt.

Tijdens een PowerPoint presentatie wordt u een wandeling aangeboden met als decor de schoonheid en veelkleurigheid van paddenstoelen. Vaak zijn ze toch wel een beetje geheimzinnig, ze duiken snel op en zijn ook weer even snel verwenen.

Wat denk u van namen als heksenkring, satansboleet, duivelsei en elfenbankje.Ze zijn niet alleen heel mooi maar ook bijzonder nuttig. Paddenstoelen helpen bomen aan voedingsstoffen maar breken ook af als dat nodig is. U krijgt te zien hoe gevarieerd deze pareltjes van de seizoenen kunnen zijn.                                                                                           

Als u een gevonden paddenstoel op naam wil brengen, waar moet u dan op letten en hoe neem je een duidelijke foto die iets laat zien van zijn kenmerken. Naast wat theorie over de belangrijkste kenmerken van de paddenstoel krijgt u enkele van de meest bekende soorten en geslachten te zien.

In een beperkte tijd komen er toch champignons, melk- en gordijnzwammen, amanieten, knotsjes, bekers, russula’s en koralen voorbij trekken.
Misschien is dat voor u wel het begin van een niet te stelpen drang om op zoek te gaan naar die juweeltjes die u eerder niet zag staan.

Plaats: Bezoekerscentrum Klein Profijt, Zalmpad 11, 3261MD Oud Beijerland.
Tijd: Maandagavond 10 september, 20 uur.
Kosten: 2 Euro voor leden, 3 Euro voor niet leden van HWL.

Aanmelden vooraf niet noodzakelijk.

Contactinformatie:
Locatie: Oud-Beijerland
Organisator: Hoeksche Waards Landschap
Website:http://www.hwl.nl/


Deel dit bericht met je vrienden!