logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
08sep 2012

Zaterdag 8 september 2012.

Op zaterdag 8 september 2012 vindt het jaarlijkse  landelijke evenement ‘Open Monumentendag’ plaats. Ook in Binnenmaas zetten diverse monumenten hun deuren weer open. 

Het landelijke thema is dit jaar ‘Groen van Toen’. In Binnenmaas is op diverse plaatsen monumentaal groen te vinden. Platanen bij de Hervormde Kerken in Maasdam en in ’s-Gravendeel, de unieke 120-jarige wilg op het kerkplein in Puttershoek en bijvoorbeeld de oprijlaan van het Hof van Moerkerken (helaas niet voor publiek opengesteld maar wel vanaf de openbare weg te zien).

Moerascypressen zijn te vinden aan de Kromme Elleboog in Maasdam en ook naast de Hervormde Kerk in Heinenoord.

In ’s-Gravendeel staan op het Schenkeltje oude platanen en oude notenbomen (geplant rond 1924). Langs de Maasdamseweg in datzelfde dorp bevindt zich een vrijwel complete, oude, hoogstam boomgaard. Deze is vanaf de (openbare) weg te bewonderen.

Naast dit bewonderenswaardige ‘Groen van Toen’ zetten de onderstaande monumenten hun deuren open voor het publiek.

In Heinenoord de Kerk Hervormde Gemeente Heinenoord, het Streekmuseum Hoeksche Waard en het Molencomplex Goidschalxoort.

In Maasdam de  Kerk Sint Anthoniepolder, korenmolen De Hoop en de Poldersche Molen.

In Puttershoek korenmolen De Lelie en ’t Springend Peert (deze laatste is alleen geopend bij droog weer).

In Westmaas de Dorpskerk en molen Windlust.

Tenslotte kan  in Mijnsheerenland de Oostmolen bezocht worden.

Op de site van gemeente Binnenmaas www.binnenmaas.nl staat een informatiebrochure van de deelnemende monumenten en hun programma’s voor die dag.

Deel dit bericht met je vrienden!