logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Open monumentendag in Strijen'
08sep 2012

Open monumentendag in Strijen

Zaterdag 8 september 2012.

Zaterdag 8 september 2012 vindt in de gemeente Strijen de Open Monumentendag plaats. Diverse monumenten zijn weer de gehele dag voor het publiek toegankelijk.

Als oudste gemeente van de Hoeksche Waard is Strijen rijkelijk voorzien van de meest uiteenlopende monumenten. Speciaal voor de jaarlijkse Monumentendag openen wederom verschillende gebouwen op 8 september hun deuren voor het publiek.

Bij een aantal gebeurt dat voor de eerste keer. Zoals de rijksmonumentale woonboerderij aan de Zuid-Kavelsedijk 3. De hoeve Bouwlust is gebouwd in de 17e eeuw en bezit nog veel oude kenmerken en details van destijds.

Ook monumentale boerderij de Lindehoeve, in de Mookhoek, is open. De boerenhoeve is onlangs geheel verbouwd en gerestaureerd en biedt momenteel een woonvoorziening voor jonge verstandelijk gehandicapten.

Verder zijn tevens onder meer de in oude glorie herstelde luchtwachttoren bij Strijensas en het voormalige gemeentehuis in de Kerkstraat, weer geopend tijdens Monumentendag.

Andere monumenten in Strijen die open zijn voor publiek zijn: Museum Het land van Strijen, de Sint-Lambertuskerk, de Gereformeerde Kerk aan het Spui met de jaarlijks terugkerende ‘inloopbespelingen’ op het knipscheerorgel en dansuitvoeringen en de Nederlands Hervormde kerk te Cillaarshoek. In Strijensas zijn uiteraard de ruim honderd jaar oude ophaalbrug en de lichtopstand te bewonderen.

Vrijdag 7 september doet de gemeente Strijen ook mee aan de Open Monumenten Klassendag. Wethouder Geràldo Janssen gaat vrijdagmorgen naar basisschool De Meerwaarde en houdt er onder meer een praatje over het belang, en de waarde van de monumenten in Strijen. De leerlingen bezoeken vervolgens het Museum het Land van Strijen, de Grote kerk en boerderij Bouwlust aan de Zuid-Kavelsedijk.

Contactinformatie:
Locatie: Strijen


Deel dit bericht met je vrienden!