logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Jonge kunstenaressen strijden om Kunstprijs 2012'
05sep 2012

Jonge kunstenaressen strijden om Kunstprijs 2012

Van woensdag 5 september 2012 tot en met dinsdag 30 oktober 2012.

Veertien jonge kunstenaressen exposeren hun werk van woensdag 5 september tot en met dinsdag 30 oktober 2012 in het gemeentehuis van Binnenmaas.

Deze talenten zijn afgelopen zomer afgestudeerd aan kunstacademie Willem de Kooning in Rotterdam. Zij binden met elkaar de strijd aan om de tweede ‘Kunstprijs van de gemeente Binnenmaas’ te winnen. Aan deze prijs is een geldbedrag van € 1.000,-- verbonden.

Jury kiest winnaar

De kunstcommissie van de gemeente Binnenmaas heeft de eindexamenexpositie van de jongeren bezocht en de veertien kandidaten genomineerd. Een deskundige jury, bestaande Maaike van de Wiel (musea Dordrecht), Marry Teeuwen (beeldend kunstenaar) en Wim Bauer (landschapsdichter Hoeksche Waard en beeldend kunstenaar), kiest de winnaar op vrijdag 12 oktober, omstreeks 18.00 uur.

Belangstellenden kunnen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis (maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur) een kijkje komen nemen.

Geschiedenis

De Kunstprijs van de gemeente Binnenmaas is de opvolger van De Proeverij, de kunstexpositie annex –wedstrijd, die de gemeente meer dan tien jaar heeft georganiseerd. De jonge fotograaf Olivier van Breugel won vorig jaar de eerste Kunstprijs van de gemeente Binnenmaas.

Deel dit bericht met je vrienden!