logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie in De Opkamer'
02sep 2012

Expositie in De Opkamer

Van zondag 2 september 2012 tot en met woensdag 31 oktober 2012.

Op zondagmiddag 2 september start een nieuwe expositie in galerie De Opkamer, Merwedestraat 21 Maasdam. Het geëxposeerde werk is van Loes Lewis, schilderijen, en van Elisabeth Middelkoop, bronzen beelden. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Trio Schuring. De opening vindt plaats om 13.30 uur.

Loes Lewis, eigenaar van kapsalon BIBI te Puttershoek, werkt graag met kleuren. Niet alleen als het gaat om kapsels, maar juist ook in haar schilderijen. Kleuren met een Caraïbische en Zuid-Amerikaanse inslag. Mede door haar reizen naar deze gebieden put zij hieruit haar inspiratie. Haar schilderijen kenmerken zich door een vaak figuratieve en soms naïeve stijl waarin haar natuurlijke spontaniteit en enthousiasme kleurrijk tot uitdrukking komt. Dit maakt haar werk herkenbaar en aantrekkelijk.

In de bronzen beeldjes van Elisabeth Middelkoop uit Nieuw-Beijerland zijn mensen en dieren herkenbaar met af en toe een beetje fantasie erbij. Zij kreeg les van Frank Stoopman, beeldhouwer in Kralingen. Zij maakt de beelden meestal eerst in was en laat ze dan bij de bronsgieter gieten. Ook experimenteert ze met koppen in klei om die vervolgens zelf in beton te gieten.

Trio Schuring is zo langzamerhand de vaste “huisband” van galerie De Opkamer. Het trio bestaat uit Leen van der Vinde, gitaar, Hugo Snel, percussie en Cor Kraak, bas. Hun muziek beweegt zich tussen jazz, country en blues. Informatie over De Opkamer is te vinden op www.galeriedeopkamer.nl en bij Eelse Bies, 06 389 28 155.

Galerie De Opkamer neemt deel aan Het Polderrondje(www.polderrondje.nl)

Contactinformatie:
Locatie: Maasdam
Organisator: Galerie De Opkamer
Website:www.galeriedeopkamer.nl


Deel dit bericht met je vrienden!