logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
15aug 2012

Kom je buiten spelen? in Huis Van Gijn

Woensdag 15 augustus 2012 vanaf 14:30 uur.

Gek op oud-Hollandse spelletjes die met de hele familie kunnen worden gespeeld? Kom dan woensdag 15 augustus naar Huis Van Gijn voor de familieactiviteit Kom je buiten spelen? en ontdek hoe er geleefd en gespeeld werd in vroegere tijden.

De familie Van Gijn is op vakantie en alle dienstmeisjes en knechten hebben het grote huis voor zichzelf. Normaliter moet er hard gewerkt worden en is er bijna geen tijd voor vermaak. Maar nu de chique familie Van Gijn weg is, is er volop gelegenheid om buiten te spelen.
Zin om mee te spelen in de tuin van Huis van Gijn? Kom dan langs en doe mee met steltlopen, blik gooien, knikkeren, kegelen, tollen of diaboloën.

Omdat de familie Van Gijn alweer bijna thuiskomt, moet alles ook weer spic en span zijn waardoor er een grote zomerschoonmaak moet worden gehouden. Een taak die deze middag door de bezoekers (volwassenen) op zich kan worden genomen. Hoe maakte je vroeger de bovenste ramen schoon zonder tuinslang en hoe kreeg je het huis weer fris zonder stofzuiger of wasmachine? Kom het ervaren in Huis Van Gijn.
Bij slecht weer wordt de activiteit verplaatst naar binnen.

Kom je buiten spelen? is woensdag 15 augustus om 14.30 uur in Huis Van Gijn. Kosten: gratis, excl. toegang tot het museum. De activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Onderwijsmuseum.

Huis Van Gijn biedt in de vakantie ook andere activiteiten aan

‘Op pad met Anna’, audiotour voor kinderen van 6 – 12 jaar
Anna is het dienstmeisje van meneer Van Gijn. Ze is jong én nieuwsgierig. Daarom weet ze van alles te vertellen over het dagelijkse leven in dit prachtige huis. Ze neemt haar gasten mee naar de allermooiste plekjes, maar weet ook waar de vreemdste voorwerpen te vinden zijn, zoals de spreekbuis in de studeerkamer of die rare muizenval in de keuken.
De audiotour is verkrijgbaar bij de balie en kost € 1,00.

Porseleinroute

Bij de tentoonstelling ‘Het witte goud, porselein in het interieur’ is een porseleinroute door Huis Van Gijn gemaakt. Deze is ook gratis af te halen bij de balie.

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Dordrechts Museum
Website:www.dordrechtsmuseum.nl


Deel dit bericht met je vrienden!