logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Fotoexpositie historisch ’s Gravendeel en de brandweer'
04aug 2012

Fotoexpositie historisch ’s Gravendeel en de brandweer

Zaterdag 4 augustus 2012, van 09:30 uur tot 12:00 uur.

Hoeksche Waard - De historische vereniging in 's Gravendeel verzorgt iedere eerste zaterdag van de maand een nieuwe fotopresentatie met unieke oude foto's van het dorp op een groot scherm in de bibliotheek.

Iedere maand komt een ander thema aan de orde. De eerste zaterdag in augustus - 4 augustus - is het thema “’s Gravendeel en de brandweer”.

In 1929 verwoeste een grote vlasbrand een aantal woningen in de Kerkstraat. Deze brand was de aanleiding om de huidige brandweer-organisatie op te richten. Naast het bestrijden van branden houdt de huidige brandweer zich bezig met onder meer hulpverleningstaken en rampenoefeningen.

De data van de fotopresentaties zijn: Zaterdagmorgen 4 augustus ('s Gravendeel en de brandweer), Zaterdag 1 september ('s Gravendeel en de Molendijk), Zaterdag 6 oktober ('s Gravendeel en sportverenigingen), Zaterdag 3 november ( 's Gravendeel en de Rijkestraat met haar bewoners), Zaterdag 1 december ('s Gravendeel en de winter). Op alle genoemde zaterdagen draait de foto-presentatie van 9.30 - 12.00.

Historische foto van een vlasbrand in 's-Gravendeel

Contactinformatie:
Locatie: 's-Gravendeel
Organisator: Historische vereniging 's-Gravendeel
Website:http://www.seuterhistorie.nl


Deel dit bericht met je vrienden!