logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: '65 jaar Jazzpodium DJS @ Big Rivers Festival '12'
13jul 2012

65 jaar Jazzpodium DJS @ Big Rivers Festival '12

Van vrijdag 13 juli 2012 tot en met zondag 15 juli 2012.

U leest het goed en we mogen dit niet onopgemerkt voorbij gaan: Jazzpodium DJS bestaat dit jaar 65 jaar en behoort daarmee tot de oudste jazzclubs van Nederland!

Dit moet uiteraard gevierd worden en om dit heugelijke feit te vieren heeft Jazzpodium DJS besloten een samenwerking aan te gaan met het jaarlijkse Big Rivers festival.

Tijdens de komende editie van het Big Rivers Festival op 13, 14 en 15 juli 2012, zal het Jazzpodium DJS haar 65 jarig bestaan vieren door het hele weekend de programmering te verzorgen van het podium op het Stadshuisplein. Daarbij is gekozen voor een thema opzet waarbij diverse stijlen, die doorgaans op het Jazzpodium te horen zijn, nu ook tijdens Big Rivers ten gehore zullen worden gebracht.

Wat kunt u verwachten?

Vrijdag de 13e juli krijgt als thema ‘Friday Soul Night’ waarbij de Dordtse bands Ashtraynutz en The Soul Snatchers te horen en te zien zullen zijn. Fijne soul deunen afgewisseld met dampende funk tunes waarbij alles gericht is op het laten swingen van het publiek.

 • 20:30 Ashtraynutz
 • 22:30 The Soul Snatchers ft Jimi Bellmartin

Op de zaterdagmiddag zal het podium omgedoopt worden tot ‘Young Talent Jazzlab’. Een programmering die plaats biedt aan lokaal en jong talent. Zo zullen de winnaar van de Dordtse jazzprijs, Monsieur Cannibale en een zeer jonge formatie Jazzdub acte de presence geven.
 

 • 14:00 Winnaar Dordtse Jazzprijs
 • 15:30 Nina's Dream
 • 17:00 JazzDub
 • 18:30 Monsieur Cannibale

De zaterdagavond staat in het teken van 'Werelds!' Vanaf komend seizoen zal er een nieuwe serie van start gaan op Jazzpodium DJS onder te naam ‘Werelds!’. Tijdens Big Rivers wordt hiervoor het startschot gegeven. Topformaties uit de Europese Wereldmuziek scene zullen het publiek trakteren op uiteenlopende stijlen. Van Afrobeat tot Latin en van Morna (Kaapverdiaanse blues) tot Cubaanse rumba en salsa, alles komt voorbij zodra de bands CaboCubaJazz en Sinas het podium zullen betreden.

 • 20:00 CaboCubaJazz
 • 22:00 Sinas

Op zondag wordt het knallen geblazen zodra het podium dienst doet voor ‘Jazz & Beyond’. Bands als Bruut (spetterende Soul Jazz), The Jig (funk) en The Jazzinvaders ft Dr. Lonnie Smith (danceable Jazz) zullen het publiek trakteren op het beste wat de Nederlanse Jazzscene op dit moment te bieden heeft.

 • 14:00 Bruut!
 • 16:30 The Jig
 • 19:00 The Jazzinvaders ft Dr. Lonnie Smith

Op zowel de vrijdag- als de zaterdagavond vinden er in het Jazzpodium zelf enkele afterparties plaats waarbij 'De Blues' centraal staat.

Kijk voor uitgebreide programma informatie op www.jazzandbeyond.nl

Jazzpodium DJS @ Big Rivers 13, 14 & 15 juli
Podium Stadhuisplein Dordrecht
gratis entree

Online

Jazz & Beyond is ook te volgen via Twitter (@jazzandbeyond) en actief op Facebook via www.facebook.com/jazzandbeyond dus wil je volledig op de hoogte blijven, volg ons via Twitter en 'like ons' op Facebook.

Contactinformatie:
Locatie: Dordrecht
Organisator: Jazz & Beyond
Website:www.jazzandbeyond.nl


Deel dit bericht met je vrienden!