logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Historische fotopresentatie in 's-Gravendeel'
07jul 2012

Historische fotopresentatie in 's-Gravendeel

Zaterdag 7 juli 2012, van 09:30 uur tot 12:00 uur.

De historische vereniging in 's Gravendeel verzorgt iedere eerste zaterdag van de maand een nieuwe fotopresentatie met unieke oude foto's van het dorp op een groot scherm in de bibliotheek. Iedere maand komt een ander thema aan de orde. De eerste zaterdag in juli - 7 juli - is het thema “het Ouwe Veer en de Kildijk”.

De Kildijk is een van de oudere locaties in het dorp. Het Oude Veer was vooral van belang omdat daar vroeger het Recht- en Raadhuis van 's Gravendeel stond en al het doorgaande verkeer naar Dordrecht passeerde. Ook waren er winkels gevestigd. Zo had Noorlander daar zijn winkel en ook Voorwinden had daar een pand. De afgelopen eeuw zijn veel foto’s gemaakt van de Kildijk en het Ouwe Veer. Gelukkig is een groot deel bewaard gebleven.

De data van de fotopresentaties zijn: Zaterdagmorgen 7 juli ( 's Gravendeel en het "Ouwe Veer" en de Kildijk). Zaterdagmorgen 4 augustus ('s Gravendeel en de brandweer), Zaterdag 1 september ('s Gravendeel en de Molendijk), Zaterdag 6 oktober ('s Gravendeel en sportverenigingen), Zaterdag 3 november ( 's Gravendeel en de Rijkestraat met haar bewoners), Zaterdag 1 december ('s Gravendeel en de winter).

Op alle genoemde zaterdagen draait de foto-presentatie van 9.30 - 12.00.

Contactinformatie:
Locatie: 's-Gravendeel
Organisator: Historische vereniging 's-Gravendeel
Website:http://www.seuterhistorie.nl


Deel dit bericht met je vrienden!