logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie Kinderkunstronde Basisschool Kriekenhof'
06jul 2012

Expositie Kinderkunstronde Basisschool Kriekenhof

Van vrijdag 6 juli 2012 tot en met vrijdag 17 augustus 2012.

Hoeksche Waard – In Bibliotheek Oud-Beijerland is een kleurige expositie te zien van de kinderkunstronde. Enthousiaste kinderen van groep 6 van basisschool de Kriekenhof uit Oud-Beijerland kozen een bijzondere vorm van kunst om mee aan de slag te gaan: Happy Art. Invloeden van Cultureel Erfgoed zijn hierin verwerkt en dit levert prachtige schilderijen op!

De expositie is het eindresultaat van één van de twee lesmodules die Bibliotheek Hoeksche Waard in 2012 organiseert op tien verschillende basisscholen. Tijdens de module “Tekentaal” maken kinderen zelf een prentenboek, dat zij voorlezen aan de jongsten op school. Zij krijgen hierbij hulp van illustrator Helen van Vliet, die ze de mooiste tekeningen leert maken. Tijdens de lessen “Kinderkunstronde” leren kinderen van alles over kunst. Kunstenaar Rien Olijslagers komt langs om ze te inspireren, waarna ze aan de slag gaan om zelf kleine kunstenaars te worden.

Beide modules bevatten een bibliotheekles en verschillende lessen die die leerkracht op school geeft. Aan het einde van de lessen exposeren de kinderen hun werk in de bibliotheek. De lesmodules worden gefinancierd door C-Factor: de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard. Dit onderwerp sluit nauw aan bij het thema van 2012: Cultureel Erfgoed

Juf Jany schrijft naar aanleiding van de expositie in Bibliotheek Oud-Beijerland:

Groep 6 van basisschool de Kriekenhof heeft meegedaan met de Kinderkunstronde. Het project begon met een introductieles in de Bieb door Kira van der Velden. De kinderen namen kunst mee en vertelden daarover. Daarna kwam de les over kunst. Wat is kunst en verschillende kunststijlen kwamen aan de orde.

In een 2e les op school werden allerlei zoekopdrachten gedaan over Kunst . De antwoorden konden gevonden worden op het internet of in boeken. De 3e les werd gegeven door Rien Olijslagers, een echte kunstenaar. Zijn les ging over het cultureel erfgoed van de Hoeksche Waard en over zijn eigen werk.

Onder begeleiding van juf Jany werd aan de verwerking van de lessen gewerkt. De kinderen en de juf hebben zich laten inspireren door de schilderstijl van Franz Bodner: de Happy Art. Met heel veel plezier en enthousiasme hebben de kinderen hun eigen kunstwerken gemaakt in Happy Art stijl met daarin verwerkt het cultureel erfgoed van de Hoeksche Waard. Het zijn prachtige, vrolijke kunstwerken geworden.

De expositie is te zien tot het einde van de zomervakantie in de bibliotheek in Oud-Beijerland.

Groepsfoto kinderen met schilderijen

Contactinformatie:
Locatie: Oud-Beijerland


Deel dit bericht met je vrienden!