logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Activiteiten afgelast? Er valt nog genoeg te beleven

Ook in ’s-Gravendeel zijn de laatste tijd veel evenementen en activiteiten afgelast vanwege de huidige omstandigheden. Maar niet getreurd, er zijn voldoende mogelijkheden om je prima te kunnen vermaken. Je kunt alleen of met het hele gezin iets ondernemen en er een leuke dag van maken. Het is daarom beter om in mogelijkheden te denken, dan in onmogelijkheden. Wat er allemaal te beleven valt in de omgeving en wat je allemaal thuis kunt ondernemen, lees je in het kort hieronder.

Thuis of naar buiten?
Wil je iets ondernemen en vind je het jammer dat jouw favoriete evenementen zijn afgelast? Dan kun je altijd nog thuis of buiten de deur iets doen. Wees creatief en bedenk bijvoorbeeld wat je graag nog wilt leren kennen of ontdekken in de omgeving van ’s-Gravendeel. Op een vrije dag of in het weekend kun je ook gezellig samen thuisblijven. Het is verstandig om de agenda leeg te houden op het moment dat je iets leuks gaat ondernemen. Op die manier kun je de volledige aandacht bij de activiteit en bij elkaar houden.

De natuur in
Even goed ontspannen kan door een bezoek te brengen aan de natuur. In de omgeving van ’s-Gravendeel kan dat gelukkig volop. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Nationaal Park de Biesbosch of pak de fiets om een prachtige route langs de Oude Maas te fietsen. Er zijn genoeg mogelijkheden in de directe omgeving voor een wandeling of een fietstocht. Online kun je de mooiste routes vinden en prachtige natuur ontdekken. Als je de mogelijkheid hebt om verder te reizen, dan kun je natuurlijk ook richting het Groene Hart rijden of naar het strand voor een lange wandeling.

Cultuur en Historie
De omgeving waarin je woont staat bol van de historie. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van ’s-Gravendeel of de omliggende plaatsen? Dan kun je een bezoek brengen aan een museum. In het nabijgelegen Dordrecht zijn bijvoorbeeld verschillende musea te vinden. Bezoek bijvoorbeeld het Dordrechts Museum waar je prachtige kunstwerken van Hollandse schilders kunt bewonderen of ontdek meer over de geschiedenis van deze omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Museum 1940-195 Dordrecht. Bij het Huis van Gijn kun je terug gaan in de tijd en ontdekken hoe het was om in de 19e eeuw te leven.

Smakelijk genieten
Zowel thuis als buiten de deur heb je ook voldoende mogelijkheden om te ontspannen en te genieten van een heerlijke maaltijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan een restaurant voor een heerlijk diner of een uitgebreide lunch? Als je thuis wilt blijven, dan kun je zelf ook aan de slag gaan. Plan een avondje met het hele gezin of samen met jouw partner en ga lekker koken. Zoek online naar de lekkerste recepten en neem uitgebreid de tijd om hiermee bezig te gaan.

Spelletjes
Ben je op zoek naar een activiteit om thuis met het hele gezin te doen? Dan kun je ook een spelletje spelen. Trek de bekende bordspellen uit de kast en richt je op een avond vol plezier. Om extra aandacht te kunnen geven aan elkaar, kun je ervoor kiezen om de mobiele telefoons eens een avondje uit te zetten. Als je alleen een spelletje wilt spelen, dan kun je dat ook online doen. Nu de Bingo niet meer doorgaat waar je anders naar toe zou gaan, kun je ook achter de computer gaan zitten. Online kun je via een smartphone, tablet of computer de leukste spellen spelen. Daarvoor hoef je niet eens een programma te installeren. Je kunt bijvoorbeeld via de webbrowser aan tafel gaan en in een online casino spelen. Leg bijvoorbeeld een kaartje aan een pokertafel of probeer je geluk bij de digitale speelautomaten.

Besteed aandacht aan je hobby
Als je een hobby hebt waar je normaalgesproken tijd aan besteed, dan kun je dat nu ook extra doen. Heb je een hobby waar je juist zeer weinig tijd aan hebt besteed in de afgelopen periode? Dan is dit het ideale moment om dat weer op te pakken. Verdiep je weer eens in de materie en ga lekker aan de slag met de activiteiten waar je voorheen met zo veel plezier mee bezig kon zijn. Het voordeel van een hobby is dat je direct kunt verdergaan waar je gebleven bent en ook zonder problemen de boel weer even kunt neerleggen.

Afwachten
Gelukkig zijn er genoeg dingen te beleven nu er veel activiteiten zijn afgelast. In de toekomst is het vast weer mogelijk om een bezoek te brengen aan het theater of om naar een festival te gaan. Tot die tijd is het afwachten wat de ontwikkelingen zijn en kun je het beste kijken naar de mogelijkheden die je hebt. Vermaak je door gebruik te maken van de tips die je hier hebt gekregen of bedenk zelf wat je allemaal nog zou kunnen beleven thuis of buiten de deur!