logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Aantal lease auto's flink afgenomen door corona

De komst van het coronavirus heeft voor veel veranderingen gezorgd. Zo is personeel thuis gaan werken en zijn er bedrijven tijdelijk of voorgoed gesloten. Dat heeft tot een grote vermindering van auto’s op de weg gezorgd. De automarkt is dan ook geraakt door de komst van corona. Dat heeft niet alleen betrekking op de verkoop van auto’s, maar zeker ook als het gaat om het aantal leaseauto’s op de weg en de vraag ernaar. De leaseauto’s van veel grote en kleine bedrijven staan dan ook vooral stil. Dat is niet alleen in Nederland het geval, maar ook in buurlanden als Duitsland.

Terugloop gebruik leaseauto’s
De terugloop van het gebruik van leaseauto’s is direct gestart nadat er in Nederland lockdown maatregelen zijn afgekondigd. Datzelfde geldt voor auto’s die volledig in eigendom zijn van particuliere en zakelijke gebruikers. De waarde van auto’s is gedaald met de afnemende vraag. Bekijk hier aan de hand van een kentekencheck informatie over de status van een voertuig, zoals de huidige waarde.

Het is de verwachting dat de situatie niet snel herstelt naar het oude niveau. De kans bestaat zelfs dat een groot deel van de Nederlanders in de toekomst het reisgedrag aanpast op basis van de werksituatie. Nu er veel mensen thuiswerken, lijkt dat voor veel bedrijven een nieuwe norm te worden. Ook is het minder vaak nodig dat zakelijke rijders naar meetings toegaan. Er is een verandering op komst om bijvoorbeeld op afstand te vergaderen.

Verandering mobiliteit
De verandering in mobiliteit van werkend Nederland heeft natuurlijk grote gevolgen voor de autobranche. Het verplaatsingen met de leaseauto is al sterk afgenomen sinds de coronacrisis. Bovendien is het ook nog zo dat de afstand die gemiddeld werd afgelegd sterk naar beneden is gegaan. Het is niet voor niets dat het aantal autoregistraties van nieuwe modellen in de maand april met meer dan 50 procent is gedaald ten aanzien van een jaar eerder. Het economisch vertrouwen is gedaald en bovendien zijn autofabrieken tijdelijk gesloten.

De coronacrisis heeft dan ook tot gevolg gehad dat er minder auto’s zijn gebouwd, maar ook dat er minder leaseauto’s zijn besteld. Verder is er sprake geweest van uitstel van het leveren van bestelde auto’s. De autobranche is in elk geval wel weer aan het opstarten en het is de vraag hoe de ontwikkeling ten aanzien van leaseauto’s zich voort gaat zetten. De veiligheidsregels beperken in elk geval nu nog de autofabrieken om op volle toeren te gaan draaien. Aan de andere kant lijkt er wel minder behoefte aan reizen met het openbaar vervoer. In dat kader ligt er misschien nog een nieuwe markt open voor het gebruikmaken van leaseauto’s.